Diari La Veu del País Valencià
El foc arrasa el paratge de la Marjal dels Moros de Sagunt i assetja les cases de la platja de Puçol

S’ha declarat aquest migdia un incendi forestal a Sagunt, als voltants de la Marjal dels Moros. El vent, de ponent amb ratxes de pròximes als 50 km/h, està dificultant les tasques d’extinció. Hi ha previsió que el vent continue amb aquesta intensitat durant les pròximes hores. S’han mobilitzat tres mitjans aeris, dos helicòpters i un avió, quatre unitats de bombers forestals, quatre autobombes, quatre brigades de Divalterra i una unitat de vigilància. Això no obstant, el Consorci de Bombers de València l’ha donat per estabilitzat cap a les 20.20 hores l’incendi.

El Centre de Prevenció d’Incendis Forestals confirma que la zona pertany al catàleg d’aiguamolls de la Generalitat i és Zona d’Especial Protecció d’Aus (ZEPA) i Zona LIC, d’interés comunitari. Per a hui, el nivell de preemergència és alt a tot el País Valencià excepte al litoral de la costa de Castelló.

El Centre de Coordinació d’Emergències ha establit la situació 1 del Pla Especial davant el risc d’Incendis Forestals. Aquest pla es posa en marxa quan la situació d’emergència provocada per un o distints incendis forestals que en la seua evolució previsible poden afectar greument els béns forestals i, en el seu cas, afectar lleugerament la població i béns de naturalesa no forestal i puguen ser controlats pels mitjans i recursos del Pla d’Extinció d’Incendis Forestals (PEIF) o que, per a la seua extinció, puga ser necessari que, a solicitud del PEIF i prèvia valoració per part de l’administració estatal corresponent, siguen incorporats mitjans extraordinaris. Al voltant de les 18 hores l’Autoritat Portuària de València ha anulat la Fase Roja del seu Pla d’emergències pel que el Centre de Coordinacions d’Emergències ha desactivat la situació 1 del Pla d’Emergència.

L’evolució de l’extinció del l’incendi és favorable. No existeix perill per a persones, vivendes ni infraestructures energètiques, segons informa el Consorci Provincial de Bombers de València. Així i tot, es recomana com a mesura preventiva que la població més sensible (embarassades, majors o amb problemes respiratoris) es confine a les seues vivendes si està prop de la zona del polígon fins que desaparega el fum de la vegetació. A més, s’ha sol·licitat atenció sanitària per a un bomber que s’ha donat un colp.

La Policia Local ha confirmat el desallotjament de deu vivendes a la zona del Grau Vell de Sagunt. A més, el foc ha seguit desplaçant-se cap a la platja de Puçol, una zona amb habitatges i un restaurant. Per això mateix, els bombers han estat realitzant, amb èxit, maniobres amb foc tècnic per tal de separar l’incendi de la zona habitada.

Comparteix

Icona de pantalla completa