Compromís vol saber com es protegirà la cavalcada de les Magues de l'amenaça ultra

Volen evitar que es tornen repetir situacions com els atacs del 9 d'Octubre o la intimidació al domicili de Mónica Oltra per part d'España 2000
/ València
5 gener 2018 01:00h
El partit denuncia que líders de l\'extrema dreta estan econratjant a les xarxes socials a "rebentar" la calvalcada de les Magues

Els diputats de Compromís al Congrés han registrat una bateria de preguntes parlamentàries perquè el govern esclarisca si està o no preparat per a evitar noves agressions de l'extrema dreta als carrers de València.

La preocupació de Compromís ve motivada per les amenaces de coneguts líders de l'extrema dreta valenciana que han animat a rebentar la cavalcada de les Magues de València. En les xarxes socials i en un missatge en cadena de WhatsApp s'han llançat missatges com "impedirem el discurs de Ribó amb una fragorosa xiulada" o "com en el 9 d'Octubre, que siguen conscients que el poble valencià està amb les seues tradicions".

Compromís vol evitar que es repetisquen les imatges de violència feixista del 9 d'Octubre que van acabar amb 17 imputats i exigeix a tots els partits polítics que condemnen fermament aquestes amenaces. En un comunicat la coalició ha explicat que en cap acte infantil, lúdic i festiu no és admissible cap tipus d'agressió, insult ni exhibició de simbologia nazi.

El grup de Compromís al Congrés espera que amb aquestes amenaces no torne a produir-se "la triple alineació del PP amb els grups de la ultradreta del 9 d'Octubre": "Primer els ultres van convocar la seua gent a insultar i esbroncar càrrecs electes, després la Delegació del govern no va impedir una contramanifestació il·legal per a garantir la seguretat dels manifestants i, finalment, el PP no va condemnar la violència feixista i va impedir que el Congrés es pronunciara sobre aquest tema."

La formació valenciana espera que el delegat del govern a València, Juan Carlos Moragues, no torne a permetre als grupuscles neonazis vulnerar tots els drets fonamentals i segrestar una altra celebració de tots els valencians i les valencianes.

Compromís s'ha mostrat "profundament preocupat" per la nova onada de feixisme que està sacsejant el territori valencià i recorden que no és un fet aïllat, que a les agressions del 9 d'Octubre els va seguir la intimidació de membres d'España 2000 que es van concentrar una nit amb màscares d'una pel·lícula de terror davant el domicili de la vicepresidenta del govern valencià, Mónica Oltra.

next