Diari La Veu del País Valencià
Morera insta Fabra a reivindicar en Madrid el Pla de Rodalia perquè ‘no s’ha fet res’
RedactaVeu / València
Per al portaveu de Compromís Enric Morera, “hem perdut molts anys, moltes oportunitats i això ha passat una factura molt cara al teixit productiu valencià”, per la qual cosa considera que “està bé que es faça” el conveni per a fer plataformes intermodals en diferents ports del País Valencià, però puntualitza que “cal demanar també responsabilitats sobre per què no s’ha fet abans”.
Segons Morera, és un “tema important” perquè el president vaja a Madrid a signar el protocol, però també cal que Fabra “es preocupe per l’execució del Pla de Rodalia, del qual recordem que va ser un acte totalment propagandístic del ministre del PSOE, José Blanco i de l’aleshores president de la Generalitat, Francisco Camps. Un pla que era un ‘power point’ i que es va quedar en això”, ha recordat.
En concret, el Pla de Rodalia 2010-2020 es va presentar en abril de 2010 al Palau de la Generalitat i, segons el portaveu de Compromís, “han passat quasi quatre anys i no s’ha fet pràcticament res”. Compromís entén que “Foment es gasta els diners en fer altres projectes en altres llocs però a les valencianes i als valencians mai ens aplega el torn i el nostre Govern, calla”.
El síndic de la coalició en les Corts Valencianes ha insistit que, des de Compromís, continuen reivindicant línies de rodalia bàsiques per a la vertebració del nostre territori. “Trobem a faltar la reivindicació de línies com Vinaròs-Castelló, Gandia-Oliva-Dénia, Xàtiva-Alcoi i moltes altres, que ens ajuden a connectar les persones amb un mitjà de transport sostenible”, ha manifestat.

Comparteix

Icona de pantalla completa