Diari La Veu del País Valencià
Els comerços preveuen rècord d’afluència durant el primer dia de rebaixes

L’Associació Nacional de Grans Empreses de Distribució (Anged) al País Valencià preveu que l’afluència de públic durant el primer dia de rebaixes “batrà tots els rècords” en coincidir amb una obertura de festiu, segons ha indicat en un comunicat.

Després del “bon acolliment” de les obertures de festius en les campanyes de ‘Black Friday’, Nadal i Reis, les grans superfícies “seguiran amb la seua política d’adaptació dels preus a les necessitats dels consumidors” en el primer dia de les tradicionals rebaixes de gener.

El portaveu d’Anged al País Valencià, Joaquín Cerveró, ha subratllat que, “a pesar que el període de rebaixes com a tal ha evolucionat, la fortalesa de les denominades rebaixes de gener fa que totes les grans superfícies facen un esforç per a presentar ofertes molt potents als consumidors”.

A més, ha destacat que enguany clients i comerciants comptaran amb l'”avantatge addicional” que el primer dia de promoció serà aquest diumenge, endemà a la festivitat dels Reis d’Orient. “Esperem comptar amb un 7% més de visites que el primer dia de rebaixes de l’any anterior”, ha agregat.

Cerveró ha avançat que els primers dies de la campanya portaran descomptes del 30%, 50% i fins al 70% en roba d’hivern, abrics, calçat, infantil i roba interior. En un altre tipus de productes, com ara l’electrònica, llar o entreteniment, hi haurà descomptes d’entre el 20% i el 30% de mitjana, encara que en algunes tendes superaran el 50%.

Els descomptes d’aquesta campanya se sumen als esforços realitzats per la distribució al llarg dels últims anys per a “ajustar els seus marges i oferir preus més econòmics i donen resposta a les noves necessitats de les llars”.

Cecoval estima un creixement del 3% en les vendes

La Confederació d’Empresaris del Comerç Valencià (Cecoval) preveu una “forta arrencada” de campanya de rebaixes i estima que les vendes registraran un creixement interanual del 3%, gràcies al fet que els descomptes inicials repercutiran en resultats favorables per al sector.

La patronal autonòmica del comerç veu amb “optimisme” el començament del període de rebaixes i ha destacat en un comunicat la confiança del consumidor, que el desembre passat va avançar dos punts respecte a novembre i “marca històrics” des de setembre.

Aquest augment de la confiança es deu, segons Cecoval, a la millora de les expectatives dels ciutadans, la seua valoració sobre la situació actual, i a les vendes del comerç, registrades el passat mes de novembre. Per açò, l’entitat creu que la campanya de rebaixes pot incidir en balanç positiu.

Encara que la patronal del comerç s’ha mostrat “esperançada”, té “certa reserva i cautela”, atés que el sector “necessita d’un major auge, embranzida i fortalesa”. “Es preveu un començament de rebaixes intens, prosseguint amb la gran activitat comercial, desenvolupada durant el període de Nadal, per la qual cosa s’han reforçat plantilles, la qual cosa repercuteix en un incentiu laboral”, ha assenyalat.

Comparteix

Icona de pantalla completa