Diari La Veu del País Valencià
L’Ajuntament de València serà el primer a reservar el 30% de les places de la Policia Local a dones

L’Ajuntament de València serà el primer del País Valencià a aplicar la disposició de la Llei de Policies Locals, aprovada el passat mes de desembre, que regula la reserva a dones en el cos de Policia Local, davant la seua “infrarepresentació històrica”. A partir d’ara, el 30% de les places seran exclusivament per a dones.

Així ho estableixen les bases de la Policia Local que han sigut aprovades en la primera Junta de Govern Local del 2018. L’Ajuntament també ha donat llum verda al procediment per a incorporar la comissió de serveis a agents de la Policia Local d’altres municipis valencians, detalla el consistori en un comunicat.

En concret, les 40 noves places d’agent de Policia Local corresponen a l’Oferta Pública d’Ocupació (OPO) del 2017. A aquestes cal sumar les 30 de l’oferta de l’any anterior, “el primer procés opositor en una dècada”, actualment en marxa. D’aquestes 40 aprovades aquest divendres per la Junta de Govern, 28 són pel torn lliure i 12 pel de mobilitat. Ambdues estableixen una reserva de huit i quatre per a dones, respectivament.

La regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato, ha destacat que, “per primera vegada”, s’estableix aquesta reserva al País Valencià, per la qual cosa l’Ajuntament és “pioner” en l’aplicació de la disposició de la normativa autonòmica dels cossos de seguretat municipals.

Aquestes bases van ser prèviament negociades en les Taules Tècniques de Policia i de Bombers entre la regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato, i els sindicats. Una vegada aprovades, van ser ratificades en la Taula General de Negociació fins a passar per la Junta de Govern Local.

29 places de bombers

D’altra banda, la Junta de Govern Local també ha aprovat les bases de les 29 places de bombers corresponents a l’acumulació de les places de les ofertes d’ocupació del 2016 (18) i del 2017 (11 places més). “Seran les primeres en una dècada i suposaran un reforç molt important de la plantilla, actualment infradotada”, ha subratllat la regidora de Govern Interior, Sergi Campillo.

Les dos convocatòries contenen una novetat quant a la introducció de mesures per a garantir l’objectivitat i la transparència en la prova teòrica, la primera que es fa. Consisteix que cada membre del tribunal haurà d’aportar preguntes prèviament elaborades, que se sortejaran el mateix dia de l’examen.

Des de l’Ajuntament ressalten així el “compromís inequívoc” del Govern de la Nau amb el reforç de les plantilles de Protecció Ciutadana, “malgrat la taxa de reposició que ens imposa el Govern central amb el suport parlamentari de Ciutadans”.

Comissió de serveis des d’altres municipis valencians

També de cara a reforçar la plantilla d’agents de la Policia Local, el govern local ha aprovat el procediment per a poder sol·licitar la comissió de serveis a agents d’altres municipis valencians. El procediment, ja publicat com a edicte en la seu electrònica municipal, estableix que qualsevol agent que vulga optar a açò pot consultar com fer-ho. El sistema de selecció serà objectiu i està basat en els punts atorgats al currículum en el torn de mobilitat d’una oposició.

L’Ajuntament valorarà així aspectes com l’antiguitat, els cursos realitzats o si els efectius tenen premis, distincions o condecoracions, a més de la titulació acadèmica o el nivell de valencià.

La possibilitat de tenir agents en comissió de serveis es va sol·licitar per part de la regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato, davant la necessitat de reforçar la plantilla de la Policia Local, sobretot durant el període de les festes de Falles i la gran afluència de visitants a la ciutat. No obstant açò, no és una possibilitat restringida al mes de març i s’utilitzarà “en cas que s’establisca des de la Regidoria i hi haja disponibilitat pressupostària”.

El termini per a presentar les citades sol·licituds finalitzarà dins d’un mes, el dilluns 5 de febrer. A continuació se sol·licitarà la conformitat de l’Ajuntament on preste servei l’interessat i, una vegada obtinguda la conformitat, s’efectuarà el nomenament en comissió de serveis.

Comparteix

Icona de pantalla completa