Diari La Veu del País Valencià
Vila-real es manifestarà diumenge en record de la jove segrestada per la seua exparella abans d’estavellar el cotxe

Una manifestació contra la violència de gènere convocada per a aquest diumenge a Vila-real per la societat civil recordarà Andrea Carballo, la jove de 20 anys que va resultar morta en el xoc del vehicle que conduïa la seua exparella a Benicàssim. L’acte també vol mostrar el suport a la família de la xica.

L’Ajuntament de Vila-real, que se suma a l’acte, ha indicat que, en representació de tots els veïns de la ciutat, ha mantingut sempre una postura “unànime de condemna i rebuig” a tot acte de violència contra les dones, mitjançant declaracions institucionals, actes i convocatòries destinades a lluitar contra la “xacra” de la violència masclista a l’estat espanyol, segons ha informat en un comunicat.

Des de la institució pública, com a part de l’Estat de Dret, l’Ajuntament de Vila-real indica que ha respectat “en tot moment i ho seguirà fent” els protocols que estableix la llei i el Pacte d’Estat contra la violència masclista, que atribueix a la Delegació especial de Govern per a la Violència de Gènere les competències per a la declaració dels casos de violència contra les dones.

Per aquest motiu, ha demanat que, com més prompte millor, concloga la recerca i “queden esclarits els fets succeïts el passat 23 de desembre per a poder emprendre així les accions i protocols que s’estimen oportuns”.

L’Ajuntament de Vila-real ha animat tota la ciutadania a sumar-se també a la convocatòria i treballar “de la mà” per a “construir junts una societat on la violència masclista en qualsevol de les seues manifestacions no tinga cabuda”.

El TSJCV va informar que el jutjat es troba a l’espera de rebre i analitzar els informes complets de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil per a determinar si el cas de la jove morta a Benicàssim és de violència de gènere. La Policia investiga l’accident com un supòsit fet d’aquest tipus.

El sinistre es va produir a primera hora del 23 de desembre, en impactar el cotxe en què viatjava la parella contra una estació de servei en la carretera. El turisme es va calar foc i van morir en l’acte tant els dos joves com el gos que portaven en el cotxe. La jove havia denunciat aquest home dies abans. De fet, el xic, de 28 anys, tenia la prohibició d’acostar-se a ella a menys de 200 metres i de comunicar-se per qualsevol via.

Comparteix

Icona de pantalla completa