Diari La Veu del País Valencià
Educació prepara ajudes econòmiques perquè tot l’alumnat puga gaudir de les activitats extraescolars

La Conselleria d’Educació projecta habilitar per al pròxim curs un procediment d’ajudes “molt àgil” amb la finalitat de garantir que cap alumne quede exclós de les activitats extraescolars que es realitzen al seu centre educatiu en horari de 9 hores a 17 hores per raons econòmiques. Així ho ha avançat el secretari autonòmic d’Educació, Miguel Soler, en una entrevista concedida a Europa Press en la qual s’ha referit a qüestions sobre la jornada escolar; en concret, a l’ordre que modifica la normativa anterior sobre lacjornada escolar contínua i que permetrà que, a més d’activitats gratuïtes, se’n puguen fer de pagament “sempre que no s’excloga ningú per motius econòmics”.

Sobre aquest tema, Soler ha remarcat que d’aquesta forma “no estarà prohibit fer activitats amb algun tipus de cost”, cosa que s’ha fet a petició d’algunes associacions de mares i pares d’alumnes i ajuntaments. Per a assegurar que cap alumne es veja impossibilitat per a participar en aquestes activitats extraescolars per motiu econòmic, haurà d’haver-hi “un procediment molt àgil, tant en la jornada contínua com en la partida” per a assegurar que “de nou a cinc es tindrà l’ajuda necessària per a poder fer l’activitat”.

Encara està per determinar el mecanisme exacte que s’utilitzarà, però una idea que es planteja és associar a la beca de menjador la d’ajuda a extraescolars si el centre al qual assisteixen ofereix alguna proposta de pagament. Aquesta iniciativa entronca, segons el secretari autonòmic, amb la voluntat “a mitjà termini” d’Educació de fomentar cert tipus d’activitats i ha posat com a exemple l’ús del teatre per a contribuir a l’ensenyament d’idiomes. Soler també ha comentat que l’administració ha demanat al Cefire i a equips de professorat propostes de programació i materials complementaris perquè “aquest tipus d’activitats siguen més riques”.

Comparteix

Icona de pantalla completa