Diari La Veu del País Valencià
Els taxistes d’Alacant no volen que els conductors d’altres municipis puguen recollir clients de l’estació d’AVE

Aquest dilluns, 8 de gener, hi ha convocada una manifestació de taxistes que passarà per l’estació de Renfe d’Alacant i acabarà davant la Delegació de Govern, en contra de la redacció de l’article 22 de la nova Llei del Taxi valenciana, tal com ha informat la junta directiva de Radioteletaxi Alicante en un comunicat.

Segons descriu aquesta entitat, l’article permet als taxistes d’altres municipis recollir clients en estacions d’AVE només amb una comunicació a Conselleria. L’article hauria estat negociat buscant un equilibri entre totes les parts i diferenciant les estacions d’AVE que no tenen suficient oferta de servei d’aquelles que sí que cobreixen la demanda d’usuaris de taxi. “Però la posició d’algunes associacions de taxistes minoritàries va fer canviar la redacció del citat article a última hora”, afirmen en el comunicat.

A parer dels taxistes d’Alacant, “això suposa un perjudici per als taxis dels grans nuclis de població, ja de per si els grans perjudicats de la crisi econòmica i de la competència deslleial de plataformes de VTC i empreses pirates de transport que es camuflen millor en les ciutats”.

Expliquen que, “quan un usuari arribe a l’estació, el taxista de la ciutat els portarà als seus llocs de residència però no podrà contractar la tornada perquè la llei no li ho permet”. Per contra, “aquest taxista haurà de veure com taxis d’altres poblacions, que abans no podien, ara sí que poden contractar l’anada i la tornada amb recollida en aquesta estació”.

Comparteix

Icona de pantalla completa