Compromís denuncia el possible ús partidista dels serveis jurídics de la Diputació d'Alacant per part del PPCV

L'equip de govern de la Diputació d'Alacant va anunciar que estudiaria iniciar accions legals envers les subvencions atorgades per la Generalitat i la Diputació de València
/ València
8 gener 2018 01:00h
José Manuel Penalva, portaveu adjunt de Compromís a la Diputació d\'Alacant, adverteix que "els serveis jurídics de la Diputació estan per als pobles, en cap cas per a defensar els interessos del PP"

El grup de Compromís a la Diputació d'Alacant considera que l'amenaça de demandar altres administracions valencianes, entre elles la seua homòloga valenciana, feta des de l'equip de govern d'aquest organisme pot constituir un delicte de malversació de fons. La coalició prendrà les pertinents mesures legals en cas que el vicepresident de la Diputació, Carlos Castillo, utilitze "els diners de tots els alacantins per a interessos partidistes i contra altres institucions o administracions valencianes".

Compromís ha reclamat via registre tant al president de l'entitat, César Sánchez, com als serveis jurídics de la Diputació, si s'ha produït alguna ordre perquè aquest departament inicie qualsevol tipus d'acció, ja siga denunciant o d'estudi preliminar d'una denúncia contra administracions dirigides per governs de coalició entre el PSPV i Compromís, segons les declaracions efectuades pel vicepresident i portaveu popular.

"El PP a la Diputació d'Alacant no entén que aquest grup està ací per a fer oposició i que els serveis jurídics de la casa provincial estan per als pobles que no puguen pagar el seu servei legal o els conflictes de la mateixa institució. En cap cas per a defensar els interessos del PP", ha recordat el portaveu adjunt de Compromís, José Manuel Penalva.

"Denunciar altres institucions no solament és pontejar o deslegitimar el seu propi partit en l'oposició, és la persistència descarada en l'ús dels diners públics per a promocionar determinats polítics dins del seu propi partit. Si volen denunciar o plantejar les possibilitats de denúncia que gasten els més de 180.000 euros que rep el seu grup en tot cas", ha continuat Penalva.

Compromís va registrar dijous passat una petició al president César Sánchez per a reunir-se amb ell i tractar de donar una solució política a aquests assumptes. "Continuem a l'espera que ens emplace a una reunió", ha apuntat Penalva.

next