Diari La Veu del País Valencià
Bankia i BMN culminen la seua fusió amb la inscripció al Registre

La fusió entre Bankia i BMN s’ha fet efectiva aquest dilluns amb la seua inscripció al Registre Mercantil de València.

D’aquesta manera, es constitueix jurídicament una única societat que permetrà a l’entitat resultant consolidar el seu negoci com a quarta entitat financera al mercat espanyol, amb uns actius gestionats de 223.000 milions d’euros.

Després de rebre les autoritzacions exigides per l’administració i els organismes reguladors i supervisors, la inscripció en el Registre era un requisit necessari per a poder procedir al bescanvi de les accions de BMN per les de Bankia.

L’equació de bescanvi fixada serà d’una acció ordinària de Bankia, d’un euro de valor nominal, per cada 7,82987 accions ordinàries de BMN, també d’un euro de valor nominal, sense compensació complementària en diners.

Per a dur a terme aquesta operació, Bankia emetrà un total de 205.630.814 accions noves d’un euro de valor nominal cadascuna.

GVC Gaesco Beka ha sigut designada entitat agent del bescanvi de la fusió i serà també l’encarregada d’adquirir les accions o parts d’accions de BMN que, després de l’aplicació de l’equació de bescanvi, no donen lloc a rebre una acció sencera de Bankia.

L’entitat espera que els accionistes de BMN tinguen a la seua disposició les accions de Bankia lliurades en el bescanvi el pròxim 12 de gener. A més, està previst que les noves accions emeses com a conseqüència de la fusió siguen admeses a negociació en les Borses de Valors de l’Estat al voltant del pròxim 15 de gener.

L’operació d’integració va ser aprovada per les respectives juntes generals d’accionistes celebrades el passat 14 de setembre de 2017 seguint l’acord de projecte comú de fusió comunicat el 26 de juny de l’any passat.

Comparteix

Icona de pantalla completa