Diari La Veu del País Valencià
La ‘policia sanitària’, la resposta de la Conselleria i el govern espanyol a les agressions al personal sanitari

La Delegació del govern espanyol i la Conselleria de Sanitat mantenen aquest dimarts una reunió amb la finalitat d’ultimar la posada en marxa de la figura del ‘policia sanitari’ en els hospitals i centres de salut per a evitar les agressions als professionals que treballen en ells. La Policia i la Guàrdia Civil ja han nomenat les persones que actuaran com a interlocutors i s’està “a l’espera” que l’administració autonòmica designe els seus.

Així ho ha explicat el delegat de Govern al País Valencià, Juan Carlos Moragues, en una visita a l’escola EagleDrona de Xiva, a preguntes dels mitjans sobre aquesta figura, denominada interlocutor territorial policial sanitari i impulsada després de les diverses reunions mantingudes pel Ministeri de Sanitat i organitzacions professionals.

Fruit d’aquests contactes es va dictar una instrucció de la Secretaria d’Estat de Seguretat que estableix una sèrie de protocols d’actuació per a vetlar per la seguretat dels treballadors mèdics. Açò ha tingut també el seu reflex al País Valencià, on s’han produït trobades i on les forces i cossos de seguretat ja han nomenat als seus interlocutors tant per part de la Guàrdia Civil com de la Policia Nacional.

“Hui mateix hi ha una reunió amb la Generalitat, ja que estem a l’espera que es designen els interlocutors dels centres hospitalaris”, ha informat Moragues, que ha apuntat que hi ha hagut “un canvi en la Conselleria de Sanitat en la prefectura de Prevenció de Riscos i açò ha retardat l’acabament d’aquesta definició però hui hi ha una reunió i esperem que es nomenen per part” de l’administració autonòmica.

Tasca preventiva

Aquesta iniciativa suposarà que “cada hospital i centre de salut tindrà un interlocutor amb cossos policials per a comunicar les possibles agressions i que aquestes tinguen una ràpida resposta”. A més, es catalogaran els centres i es durà a terme una “tasca preventiva atenent a antecedents violents”.

El que es pretén, ha asseverat el delegat, és “actuar de la mà dels professionals mèdics i en coordinació amb la Conselleria per a intervenir i donar una ràpida resposta” davant aquest tipus de situacions. “Es tracta de reduir aquest tipus d’incidents”, ha resumit Moragues, que ha apuntat que ell mateix està en contacte amb el Col·legi de Metges i amb altres col·lectius per a treballar en aquesta direcció.

Comparteix

Icona de pantalla completa