Diari La Veu del País Valencià
L’Estat multa el Consell amb 8 milions per la no execució de fons destinats a educació en l’època del PPCV

El govern autonòmic ha hagut de pagar una sanció de 8 milions d’euros per “la mala gestió de fons europeus per a educació en època dels governs del PP, quan deixaren sense executar projectes amb subvenció europea per un valor de 33 milions d’euros”, segons denuncia Compromís després de la informació avançada aquest dimarts per la Cadena SER. El síndic d’aquesta formació a les Corts Valencianes, Fran Ferri, ha assenyalat que “estem davant d’una nova prova de la vergonyosa ruïna en diferit que ens ha deixat el PP per la seua mala gestió, que hui en dia seguim pagant tots els valencians i valencianes”.

Alejandro Font de Mora, José Císcar i Maria José Català, al capdavant de la Conselleria d’Educació entre els anys 2007 i 2015, van demanar 42,3 milions d’euros per a diferents projectes subvencionats per fons europeus. D’aquests diners assignats per Europa es van haver de retornar 33 milions per haver sigut incapaços de gestionar-los durant aquest període cap dels tres consellers esmentats.

Aquesta no execució ha comportat, a més, una sanció en forma d’interessos que ascendeix a 8 milions d’euros per no haver executat en el seu moment els fons. “Curiosament el Ministeri d’Educació no ha exigit el pagament d’aquests interessos fins a l’arribada del nou govern del Botànic”, destaca Compromís. Aquesta quantitat de diners retinguda directament per l’Agència Estatal d’Administració Tributària “es podria haver destinat a diferents finalitats educatives, que, sumats als 33 milions que mai es van invertir pel PP en la millora de l’educació valenciana, sumen 42 milions d’euros”, recorden des del partit. La xifra equival al pressupost que l’actual Conselleria destinarà al Bo infantil per al pròxim curs o a la construcció de 8 centres educatius nous. Els diners es retenen directament per part de l’Agència Estatal d’Administració Tributària.

Per a Ferri “s’ha de tindre ben present que Font de Mora, Císcar, Català i Gascó són el PP actual, el que, segons la seua presidenta, Isabel Bonig, s’havia regenerat. Els mateixos que han provocat el forat de mala gestió, balafiament i corrupció en la nostra administració segueixen en primera línia del PP, fent ara oposició”. “Per a acabar de rematar el maltracte del PP als valencians i valencianes, el Ministeri d’Educació és el que acaba reclamant que es retinguen aquestos milions d’euros al Consell per a cobrar la multa, quan hauria d’haver sigut assumida pel govern central”, conclou Ferri.



Comparteix

Icona de pantalla completa