Diari La Veu del País Valencià
Francisco Correa confessa que el PPCV li pagava amb diners negres

El líder de la trama Gürtel, Francisco Correa, ha confessat en un escrit enviat al jutge que el PP de València li pagava amb diners negres els treballs per a les campanyes electorals. Així ho detalla en un document en què també assenyala que vol arribar a un pacte amb la Fiscalia per a reduir la petició de 24 anys i sis mesos de presó, segons han avançat diversos mitjans aquest dimecres.

Correa ha admés també que tots els fets dels quals l’acusa Anticorrupció són certs i detalla com la trama es va traslladar de Madrid a València, com ja va explicar en el judici de la primera època de Gürtel. A més, assegura que Álvaro Pérez ‘El Bigotes’ va aconseguir contactar amb l’aleshores president, Francisco Camps, qui li va proposar fer esdeveniments per al PP de València. Concreta que l’empresa Orange Market, de la qual era responsable ‘El Bigotes’, es va crear arran que les seues empreses deixaren de treballar per a la formació política en l’àmbit estatal. El partit utilitzava tres mètodes diferents per a pagar els treballs que realitzava l’empresa: factures legals, diners negres i factures fictícies a altres empresaris per treballs no realitzats, segons detalla Correa.

Després d’aquesta confessió, Correa s’exculpa de la presumpta ocultació de fons i de la creació de factures falses i responsabilitza d’açò a José Ramón Blanco Balín, qui es va ocupar de la comptabilitat i de la fiscalitat de l’empresa d’Orange Market. “Jo mai em vaig ocupar de les declaracions tributàries”, subratlla. Sobre els diners negres, Correa reconeix que els de València es van traslladar a Madrid per a guardar-los en una “caixa ‘B'” que ell mateix controlava. A més, afegeix que ‘El Bigotes’ va cobrar durant un temps d’aquesta manera fins que “resolguera els seus problemes fiscals”.

Amb el document, Correa està ultimant un pacte amb la Fiscalia Anticorrupció en el marc del judici, que comença el 15 de gener, sobre el finançament il·legal del PPCV. L’empresari mantindrà l'”actitud col·laborativa” que ha mostrat durant la vista oral per la primera època de la trama corrupta (1999-2005) a canvi que el ministeri públic rebaixe la seua petició de pena.

Correa s’enfronta a 24 anys i mig de presó per controlar un grup d’empreses que “va aprofitar” per a donar accés a “determinades persones” que desenvolupaven la seua activitat política al País Valencià i per a resultar beneficiari en l’adjudicació de contractes.

L’escrit no compta amb els requisits formals necessaris per a ser admés pel Tribunal, per la qual cosa s’ha instat Correa a solucionar aquest impediment. Si ho fa, fonts judicials han explicat que la Fiscalia Anticorrupció estaria disposada a estudiar el seu contingut, que previsiblement es debatrà en la jornada dedicada a les qüestions prèvies del judici.

Abans que concloguera el judici pels primers anys de la trama Gürtel, el ministeri públic va mantindre la seua sol·licitud de pena de 125 anys de presó. No obstant això, va recalcar que el líder de la trama corrupta havia fet revelacions rellevants per a la causa, relatives a la presumpta existència d’una caixa ‘B’ del PP, i va instar la Secció Segona de la Sala penal que tinguera això en compte a l’hora d’imposar la condemna.

També ho va fer l’advocat de Correa, Juan Carlos Navarro, durant la seua exposició de les conclusions definitives, on va anunciar que el seu client col·laborarà en totes les peces sobre la Gürtel que queden encara per jutjar.

De fet, el mateix Correa, durant l’ús del torn de paraula, va insistir en la seua intenció d’ajudar la Justícia per a “aclarir totes les causes pendents” sobre la Gürtel. Açò sí, va demanar fer-ho en llibertat fins que les sentències contra ell siguen fermes.

Comparteix

Icona de pantalla completa