La segona resolució d'ajudes al lloguer corresponent al 2017 reparteix 9,8 milions d'euros entre 6.902 beneficiaris

La Conselleria d'Habitatge ha destinant un total de 17,8 milions a aquesta subvenció que ha beneficiat 12.426 famílies
/ València
10 gener 2018 01:00h
Les subvencions poden arribar al 40% del preu del lloguer, amb un màxim de 2.400 euros anuals

La Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori ha publicat aquest dimecres, 10 de gener, en el Diari Oficial de la Generalitat (DOGV), la segona resolució de les ajudes al lloguer, que afavoreix 6.802 persones o unitats de convivència amb un pressupost total de més de 9,8 milions d'euros.

Aquesta segona resolució s'uneix a la primera que es va publicar el mes de novembre de 2017 i que beneficiava 5.624 persones amb una inversió de 7,9 milions d'euros. Segons ha explicat la directora general d'Habitatge, Rehabilitació i Regeneració Urbana, Rebeca Torró, en total, en la convocatòria de 2017, les ajudes al lloguer convocades per la Generalitat dins del marc del Pla Estatal d'Habitatge han comptat amb una inversió final de 17,8 milions d'euros i han arribat a 12.426 famílies. En aquest sentit, Torró ha destacat el "gran esforç que ha fet la Generalitat per a arribar al màxim nombre de famílies possible. Hem gestionat de manera molt més eficient perquè les quantitats de 2017 contrasten amb les de l'últim any de gestió del govern anterior, en el qual aquestes ajudes solament van arribar a poc més de 2.400 persones amb un import que no va arribar als 3 milions d'euros".

Del total de beneficiats d'aquestes ajudes, 2.653 pertanyen a la demarcació d'Alacant, a la demarcació de Castelló corresponen 2.632 persones o famílies i, a la de València, 7.141.

La directora general ha recordat que "davant la gran quantitat de sol·licituds presentades, més de 18.000, el departament que dirigeix María José Salvador ha fet un gran esforç de gestió perquè la Generalitat poguera donar resposta a la major quantitat de persones possible". D'aquesta manera, ha continuat, "s'ha hagut de transferir el pressupost sobrant d'altres convocatòries per a poder ampliar la quantitat econòmica inicial d'aquestes ajudes al lloguer".

Aquestes ajudes subvencionen totes les factures de lloguer des de l'1 de gener fins al 31 de desembre del 2017 i poden arribar fins a un 40% del preu del lloguer dins del Pla Estatal d'Habitatge, amb un màxim de 2.400 euros anuals, i per primera vegada, enguany, la Generalitat ha realitzat una aportació addicional amb fons propis d'un 10%, fins a un màxim de 3.000 euros, per a aquelles persones amb especial vulnerabilitat.

Per a la concessió d'aquestes ajudes tenen prioritat les persones afectades per un desnonament (557), els joves menors de 30 anys (3.733), i les famílies monoparentals (225) i nombroses (1.138), així com les persones amb diversitat funcional (596), les dones víctimes de violència masclista (324), els joves extutelats (3), les persones amb renda garantida de ciutadania reconeguda (105) i víctimes de terrorisme (4).

En aquesta convocatòria s'han adaptat les ajudes a la nova Llei per la Funció Social de l'Habitatge i han tingut també prioritat les persones que estiguen en el Registre de Demandants d'Habitatge contemplat en la llei (551). També han pogut optar a aquestes ajudes els ciutadans de tots els municipis valencians al marge del nombre d'habitants de la localitat on residisquen, en haver-se eliminat la restricció de l'anterior Consell que limitava l'accés a aquest tipus de convocatòries solament a les persones de municipis grans o àrees metropolitanes.

Descargas

next