Diari La Veu del País Valencià
El PSPV considera que s’hauria d’il·legalitzar el PP

El líder de la trama Gürtel, Francisco Correa, ha confessat en un escrit enviat al jutge que el PP de València que pagava amb diners negres els seus treballs per a les campanyes electorals. Ha admés també que tots els fets dels quals l’acusen són certs i detalla en aquest document com la trama es va traslladar de Madrid a València i implica de manera directa l’expresident Francisco Camps. Davant aquest escenari, el Partit Popular ha rebutjat pronunciar-se sobre aquests fets, mentre les reaccions de la resta dels partits polítics valencians han estat d’unànime reprovació dels mateixos.

Així, el síndic del grup parlamentari Compromís, Fran Ferri, ha assenyalat que la confessió del líder de la trama Gürtel “és una constatació d’allò que ja tots sabíem, però que ara queda traslladat de forma fefaent al procés judicial”. Per a Ferri, “una vegada més s’evidencia que el Partit Popular és sinònim de corrupció. La confessió de Correa el que ve a dir és que el PP va pagar la seua campanya amb diners que haurien d’haver anat a educació, sanitat o dependència i que Francisco Camps era el màxim responsable d’eixe saqueig de fons públics”.

“El més greu de tot és que el PP no s’ha regenerat i no ha tornat els diners que va desviar. L’actual presidenta del PP valencià, Isabel Bonig, ha donat suport públic en reiterades ocasions a Camps i per això sabem que el seu projecte és el mateix”.

El síndic de Compromís explica també que “després de l’època més negra del nostre autogovern per culpa del PP, ara, els valencians, amb el govern del Botànic, podem eixir al carrer amb la cara ben alta perquè es comença a conéixer la nostra terra per totes les seues potencialitats i no per la corrupció. La corrupció no és valenciana, és del PP. Des de Compromís continuarem treballant per a millorar la nostra reputació i recuperar fins a l’últim cèntim furtat als valencians”.

  • Ana Barceló: “Al PP, l’haurien d’il·legalitzar”.

Ciutadans: “El PP no té temps suficient per a demanar perdó”

La síndica del grup parlamentari Ciutadans (Cs) a les Corts Valencianes, Mari Carmen Sánchez, ha declarat que “el PP no té temps suficient per a demanar perdó per la pèssima imatge que s’ha donat de la Comunitat Valenciana durant els últims 20 anys”. Així ha valorat la confessió de Francisco Correa la síndica, qui, a més, ha afegit que “més enllà de buscar estratègies electoralistes i d’arrapar escons en les enquestes, el PP, si tinguera decència, hauria de fer un profund exercici d’autocrítica i apostar per una vertadera regeneració democràtica en el si del partit”. A més, ho ha fet després d’insistir que el PP “hauria de demanar disculpes d’un a un a tots els valencians”.

Sánchez creu també que “en el PP de la Comunitat Valenciana es nota el nerviosisme”. “Estaven molt còmodes pensant que eren l’única alternativa enfront de l’actual Consell, i ara s’està demostrant qui som els que treballem de manera productiva i defensem els interessos dels valencians”, ha conclòs.

Podem: “El PP no sap presentar-se a les eleccions sense incomplir la llei”

El secretari general de Podem, Antonio Estañ, remarca que “els múltiples casos de corrupció que s’han desenvolupat sota la presidència de Camps revelen que el PPCV i la seua actuació en les institucions ha sigut pròpia d’una organització mafiosa afectada per una corrupció sistèmica” i per açò ha indicat que com més temps es mantinga el PP allunyat del poder, millor per a la ciutadania valenciana. El PP, ha criticat, “ha usat el sector públic per a saquejar-ho”.

Ha exigit també que Francisco Correa renuncie al Consell Jurídic Consultiu, ja que se l’implica en el finançament il·legal del PP i ha afirmat que la confessió “torna a confirmar que el PPCV no sap presentar-se a les eleccions sense incomplir la llei”.

PSPV: “Haurien d’il·legalitzar el PP”

La diputada del PSPV a les Corts Ana Barceló ha manifestat respecte a la confessió de Correa que “els empresaris i els responsables de la Gürtel ja han reconegut que finançaren amb diners ‘B’ el Partit Popular. S’han quedat sense defensa i sols en el banquet dels acusats demostrant que Camps era l’eslavó perdut en tota aquesta trama”. “Haurien d’il·legalitzar el PP i Camps hauria d’abandonar el Consell Jurídic Consultiu perquè com a centre d’una trama corrupta no està legitimat per a seguir en un òrgan estatutari de la Generalitat” ha seguit Barceló.

“Ara ja ha quedat més que demostrat d’on venim a la Comunitat Valenciana i sabem a on no volem tornar. Isabel Bonig representa al mateix PP que va permetre i va obrir les portes al fet que una trama corrupta saquejara la Comunitat Valenciana”, ha finalitzat la diputada.

Ribó: “El cas Gürtel té en l’Ajuntament de València una reproducció semblant amb el cas Taula”

L’alcalde de València, Joan Ribó, pensa que les declaracions de Francisco Correa són “fortes, importants i gravíssimes”, però ha matisat que es tracta d’unes afirmacions que “d’alguna manera temíem o esperàvem” i que manifesten, “sempre amb el presumptament davant”, que “el PP, a nivell autonòmic, s’ha finançant de forma il·legal”.

Així mateix, ha considerat que “el que es feia en el cas Gürtel a nivell autonòmic” té en l’Ajuntament de València “la seua reproducció no exacta, però sí que molt semblant, amb el cas Taula”. “Si allí hi havia unes empreses, ací en tenim unes altres el mecanisme de les quals és, d’alguna manera, molt semblant”, ha manifestat l’alcalde. Ribó ha agregat que els qui “millor” saben com es treballava amb aquestes signatures són els regidors del grup municipal del PP que estan sent investigats en el cas Taula.

EUPV: “Camps no és digne de contiuar com a membre del CJC”

Per al diputat d’EUPV, Ricardo Sixto, les declaracions de Correa en què implica directament a Camps “com a coneixedor i introductor” de la trama Gürtel en el PPCV “fan insostenible la seua posició com a membre del CJC”.

Per açò, ha demanat a l’excap del Consell que renuncie de manera “immediata” al càrrec perquè, al seu parer, “no és digne que continue, malgrat la seua presumpció d’innocència, perquè són molt greus aquestes declaracions i ja es defensarà davant del tribunal”.

Comparteix

Icona de pantalla completa