Diari La Veu del País Valencià
Sanitat enllesteix el decret que regula les condicions laborals dels treballadors de l’Hospital de la Ribera

La Conselleria de Sanitat ha fet públic el Projecte de Decret del Consell que regula els efectes de la reversió del contracte de concessió de l’Hospital de la Ribera en la plantilla d’aquest departament de salut, segons publica aquest dimecres el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana.

Així, durant els pròxims set dies hàbils a partir del dijous 10 de novembre, el text del projecte, que duu per nom ‘Normativa sanitària. Participació ciutadana. Al·legacions a projectes’, podrà consultar-se en la pàgina web de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, així com en la Direcció General de Recursos Humans i Econòmics de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública. Les al·legacions, suggeriments o observacions efectuades per les persones o entitats que es consideren interessades hauran de dirigir-se per escrit a aquesta Direcció General.

El contracte de gestió de servei públic per concessió a la UTE Ribera Salut finalitza el 31 de març de 2018. D’aquesta manera, el servei revertirà a la Generalitat l’1 d’abril de 2018 i serà aplicable la normativa reguladora de la successió d’empreses. Per açò, la Conselleria regula en aquest decret els efectes d’aquesta en matèria de personal.

Així, la Conselleria se subrogarà en els contractes de treball vigents en aquest moment, ja foren temporals o indefinits. No obstant açò, el decret aclareix que encara que la Conselleria està obligada a assumir els treballadors contractats per Ribera Salut, els principis constitucions d’igualtat, mèrit i capacitat “impedeixen” que “puguen accedir directament a l’Administració i ser considerats com a empleats públics”.

A més, aquesta subrogació no afectarà els treballadors contractats per la concessionària entre la data d’entrada en vigor de les normes de reversió, l’1 d’abril, i el 31 de març de 2018 i que no disposen del preceptiu informe favorable de la Direcció General de Recursos Humans, així com tampoc aquells que no compten amb la preceptiva titulació, autorització o habilitació.

D’aquesta manera, el personal subrogat mantindrà la seua relació laboral en la condició de personal laboral a extingir i prestarà els seus serveis sota la dependència orgànica i funcional de la Conselleria fins a l’extinció del contracte de treball per qualsevol de les causes legalment previstes. No obstant açò, solament podrà adquirir la condició d’empleat públic mitjançant la superació dels processos normativament establits a aquest efecte, respectant els principis constitucionals i legals aplicables.

Condicions i sous

A més, la plantilla subrogada exercirà les seues tasques en les mateixes condicions de treball que tenia en el seu contracte, en el Conveni Col·lectiu i supletòriament, pel que es disposa en el text refós de l’Estatut dels Treballadors.

De la mateixa manera, els seus sous seran els corresponents al conveni col·lectiu, així com els que es deriven del seu contracte de treball “sense perjudici de la seua posterior modificació en els supòsits legalment establits”.

L’estructura de places d’aquest departament serà de naturalesa estatutària. En aquest sentit, el decret aclareix que el personal subrogat exercirà les seues funcions en una plaça de naturalesa estatutària, però solament a l’efecte d’organització, el que no significa modificació de la seua relació d’ocupació laboral ni de les seues condicions de treball ni l’adquisició d’aquelles pròpies de la plaça estatutària que ocupa.

A més, si una plaça estatutària ocupada per personal laboral quedara vacant es cobriria de conformitat amb el que es disposa en l’estatut marc del personal estatutari dels serveis de salut i en la normativa vigent.

Per la seua banda, el personal estatutari que estava treballant a l’Hospital de la Ribera podrà sol·licitar la reincorporació al servei actiu amb caràcter definitiu, en la mateixa categoria i departament de salut d’origen o, si açò no fóra possible, en departaments limítrofs amb aquell.

Si ja haguera transcorregut aquest termini, el reingrés al servei actiu tindrà caràcter de reingrés amb destinació provisional en una plaça vacant de la mateixa categoria i, si escau especialitat, en qualsevol departament de salut.

Comparteix

Icona de pantalla completa