Diari La Veu del País Valencià
El Constitucional admet el recurs de Podem contra l’aplicació del 155

El Tribunal Constitucional ha admés a tràmit el recurs presentat per Podem contra l’aplicació del 155 a Catalunya. El ple de l’alt tribunal, reunit aquest dimecres en sessió ordinària, ha fet aquest primer tràmit que no comporta, però, cap decisió sobre el fons del recurs. Ara, els magistrats hauran d’estudiar els arguments de Podem i fixar el seu posicionament en una sentència posterior. De moment, però, les mesures del 155 es mantenen intactes.

El mateix tribunal també té sobre la taula el recurs contra el 155 presentat aquest dimarts pel Parlament, que s’estudiarà en properes sessions. En el recurs de Podem, la formació de Pablo Iglesias sol·licita a l’alt tribunal que anul·le totes les mesures aplicades a Catalunya a través d’aquest article constitucional que, entre d’altres, ha suposat la destitució de tot el govern, la dissolució del Parlament i la convocatòria d’eleccions anticipades per part del president espanyol, Mariano Rajoy.

A diferència dels recursos que presenta el govern espanyol, l’admissió a tràmit del recurs de Podem no suposa la suspensió automàtica de cap mesura i caldrà esperar fins que els magistrats fixen la seua postura en una sentència.

Comparteix

Icona de pantalla completa