Diari La Veu del País Valencià
Goirigolzarri garanteix que els acomiadaments arran de la fusió de Bankia i BMN no dependran de l’entitat d’origen

El president de Bankia, José Ignacio Goirigolzarri, ha assegurat aquest dimecres que l'”única referència” que està seguint l’entitat en el seu procés d’integració amb BMN és la “meritocràcia”. És a dir, els acomiadaments de personal no dependran de l’entitat d’origen dels treballadors. Durant la seua intervenció en l’acte de recollida del Premi al Directiu de l’Any, concedit pel Col·legi d’Economistes de València, el president de Bankia ha subratllat l’obstinació de l’entitat “de crear un projecte professional i meritocràtic”, sense tindre en compte la procedència de cadascú. Així, ha afirmat que “la meritocràcia és l’única referència per a Bankia, i no les entitats d’origen”.

El president de l’entitat també ha posat en relleu la importància de l’exemple personal en el lideratge dels equips. “Ningú pot exigir a un col·laborador seu que faça alguna cosa que ell mateix no està disposat a fer, ja que solament l’exemple legitima el lideratge”. La fusió de les dues entitats bancaries comportarà l’eixida del 14,32% de la plantilla resultant de la fusió. Aproximadament seran uns 2.510 treballadors, dels quals 1.118 eixirien de la xarxa comercial i uns 817, dels serveis centrals.

En relació amb la integració de Bankia i BMN, Goirigolzarri ha assenyalat que està “molt satisfet de com està evolucionant el procés” i ha avançat que es compliran “tots els calendaris” previstos. A més, ha mostrat la seua confiança en la “capacitat de Bankia per a la integració i generació de sinergies”. Aquesta integració serà una de les palanques en les quals es recolzarà l’entitat en la'”etapa de creixement” que ara inicia. L’objectiu d’aquest període és mantindre el lideratge en eficiència, solvència i rendibilitat dels grans bancs espanyols”, ha indicat Goirigolzarri.

A més de la integració amb BMN, el president de Bankia ha citat altres dues palanques de creixement. D’una banda, la conclusió de les limitacions imposades pel Pla de Reestructuració acordat amb Brussel·les a canvi de la injecció de capital. Des de l’1 de gener, Bankia ja està “en peus d’igualtat” amb els seus competidors. Aquesta circumstància permetrà obrir noves línies d’activitat, “que seran especialment importants en el camp del finançament de la promoció immobiliària, compra de capitals i en el món de les grans empreses”. A més, Bankia vol aprofitar les “enormes oportunitats que es deriven dels creixements de base de clientela” que han generat des de fa 2 anys.

Des d’aleshores, “els nivells de satisfacció s’han incrementat i hui estan en màxims històrics i, en conseqüència, la dinàmica de la clientela ha canviat de forma radical”. Goirigolzarri espera que això permeta a l’entitat bancària “incrementar” les quotes de mercat en empreses, consum i productes d’alt valor afegit, condició indispensable per a la millora de la nostra rendibilitat.

Pel que fa al teixit empresarial, Goirigolzarri ha explicat que el creixement de Bankia és del 6% anual en la seua base de clientela amb finançament, mentre que en particulars l’augment del nombre de clients “és molt significatiu”.

També ha parlat sobre la proposta del líder del PSOE, Pedro Sánchez, de crear un impost a la banca per a ajudar a pagar la despesa en pensions. Al respectem ha considerat que aquest és un tema “molt complex” al qual cal donar “una solució global”. Ha assegurat que no coneix la proposta en profunditat i que prefereix esperar abans de valorar-la.

Comparteix

Icona de pantalla completa