Diari La Veu del País Valencià
Els interins de l’ensenyament recuperen drets perduts amb el ‘decret Vela’
RedactaVeu / València
Segons recorda la nota feta pública per CCOO PV, en aplicació del Decret 1/2010 -conegut com “decret Vela”- totes les vacants finalitzaven el 30 de juny. Durant la negociació de l’acord de 23 d’octubre, la Federació de l’Ensenyament del País Valencià “va plantejar com línia roja la recuperació de la consideració de vacant” recollida a l’acord de personal interí que al seu article 10 estableix que la duració dels contractes de les vacants adjudicades abans de l’inici de curs seria fins 31 d’agost.
Finalment, al text de l’acord de recuperació de drets, en concret a l’article 4.3.2 estableix que els nomenaments fets per a aquest curs haurien ja d’acomodar-se a allò marcat, és a dir, finalització de contracte a 31 d’agost als nomenaments fets abans de l’inici de curs.

Es recuperen els pagaments de juliol i agost

D’aquesta manera, segons el sindicat, la normativa que desenvolupa allò acordat “harmonitza la realitat amb el pacte negociat i recupera el pagament dels mesos de juliol i agost per a les persones que ocupen una vacant de forma interina”.
La Federació de l’Ensenyament de CCOO PV subratlla la importància de la negociació i l’acord per a recuperar drets que l’anomenat “decret Vela” “ens va fer perdre”.
D’altra banda i en relació a l’inici del contracte d’aquest curs a 2 de setembre, CCOO PV ha instat a Inspecció de Treball al reconeixement del contracte per al curs 2013-2014 amb data d’inici 1 de setembre. La petició ha estat feta com a representants dels treballadors i treballadores i serà resolta amb brevetat. D’aquesta manera el tràmit col·lectiu estalvia les demandes individuals, segons el sindicat.

Comparteix

Icona de pantalla completa