Diari La Veu del País Valencià
Bankia inicia el seu període d’ERO després de la fusió amb BMN

El període de consultes sobre l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) que Bankia engegarà en el marc de la integració de Banc Mare Nostrum (BMN) s’inicia aquest dijous 11 de gener. Així, després de la finalització dels contactes previs al desembre, el dia 12 començarà la negociació oficial del procés de reestructuració, que contempla l’eixida de l’entitat d’uns 2.510 treballadors, dels quals 1.118 correspondrien a la xarxa comercial i altres 817, als serveis centrals.

El president de Bankia, José Ignacio Goirigolzarri, va explicar dimecres que els acomiadaments de personal no dependran de l’entitat d’origen dels treballadors. També es preveu la retallada de 200 llocs de treball amb motiu de la digitalització i l’eixida d’uns 375 empleats que actualment es troben en excedència voluntària per l’aplicació d’altres ERO i que s’incorporaran a partir de 2018.

Bankia i BMN compten conjuntament amb 17.531 empleats, per la qual cosa l’ajust plantejat suposaria l’eixida del 14,32% de la plantilla de la societat resultant de la fusió. A més, el procés d’ajust implica el tancament d’unes 99 oficines d’ambdues entitats en el marc d’aquest procés, de les quals la majoria, el 72,72%, correspondrà a la xarxa comercial de BMN.

La fusió, en l’àmbit jurídic, es va culminar dilluns passat amb la seua inscripció en el Registre Mercantil de València, on es troba situada la seu social de Bankia.

A partir del pròxim divendres 12 de gener es farà lliurament als accionistes de BMN dels seus nous títols de Bankia, que començaran a cotitzar el dilluns de la setmana següent, segons està previst.

Comparteix

Icona de pantalla completa