Diari La Veu del País Valencià
La neu tenyeix de blanc Utiel en un dia amb ratxes de vent de vora 100 quilòmetres per hora

La neu ha arribat aquest dijous a la pedania de l’Aldea de Estenas d’Utiel, una de les poques zones del País Valencià on el cel està cobert. El vent també protagonitza la jornada en les comarques de Castelló, on s’han registrat ratxes de fins a 91 quilòmetres per hora a Vilafranca, segons les dades de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

El cel es manté ras en quasi tot el territori, excepte a la comarca de la Plana d’Utiel-Requena, on hi ha molta nuvolositat i alguna precipitació dispersa molt feble, que en alguns llocs cau en forma de neu, com a l’Aldea de Estenas. La cota està situada al voltant dels 900 metres d’altura.

Tot el País Valencià està en avís per vent, amb risc important (nivell taronja) a l’interior nord de Castelló. Els intervals superaran els 100 quilòmetres per hora a zones de Castelló mentre que a la resta del territori oscil·laran entre els 80 i 70. De moment, amb dades de l’Agència de Meteorologia fins a les 9.00 hores, les ratxes més fortes s’han registrat a Vilafranca del Cid, on ha bufat a una velocitat de fins a 91 quilòmetres per hora, així com a Fredes i Morella, on s’han registrat ratxes de 72 quilòmetres per hora.

A aquestes localitats castellonenques les segueixen els intervals d’Oriola (Baix Segura), amb 71 quilòmetres per hora; Atzeneta del Maestrat (Alt Maestrat), amb 67; Utiel, 64, i Vinaròs (Baix Maestrat), fins a 61. També ha bufat a una velocitat de 61 quilòmetres per hora a Xàbia (la Marina Alta), un més que a Bicorb (Canal de Navarrés) i dos per sobre de les ratxes de Montanejos (Alt Millars). Completen la llista els 53 quilòmetres per hora d’Alcoi i els 52 de Manises (l’Horta).

Precisament aquest dijous es compleixen 58 anys de la “històrica” nevada de l’11 de gener de 1960 a València i a altres localitats com Sueca, Cullera, Alzira o Gandia, on la plaça es va cobrir de blanc.

Desactivats els avisos nivell groc per vent de hui a València i Alacant. Queda sols establert encara l’avís groc de Castelló fins a les 10 hores de demà, s’esperen ratxes d’entre 70 i 80 km/h. A més, segueix operativa la preemèrgencia taronja a l’interior d’aquesta zona on la Pobla de Benifassà ha arribat als 77 km/h, Vilafranca als 75 km/h i Morella als 68 km/h.

Comparteix

Icona de pantalla completa