Diari La Veu del País Valencià
La Fundació ARCO premia la qualitat del col·leccionisme de Bombas Gens

La Fundació ARCO, impulsada per IFEMA –la Institució Firal de Madrid–, ha atorgat els Premis “A” al Col·leccionisme. En aquesta 22a edició, ha concedit a la Col·lecció Per Amor a l’Art un dels sis guardons que reconeixen el valor artístic dels fons de col·leccionistes i institucions, així com la seua tasca en el suport a la difusió de l’art contemporani. Concretament, el Patronat i el Consell Assessor de la Fundació ARCO han volgut premiar aquesta col·lecció per la posada en marxa de Bombas Gens Centre d’Art a València, on s’exhibeix aquesta. Cal recordar que el centre es va inaugurar el passat mes de juliol, de manera que aquest reconeixement li arriba quan encara no duu ni tan sols un any obert.

Així doncs, la col·lecció premiada és propietat de José Luis Soler i Susana Lloret. En 2014, el matrimoni va crear la Fundació Per Amor a l’Art amb la missió de sensibilitzar i compartir en tres àrees: ajuda social, malalties rares i art. “Ens sentim molt honrats per rebre aquest premi. Per Amor a l’Art és una col·lecció privada que iniciem el meu marit i jo fa anys amb el compromís de construir una col·lecció de qualitat, sense ànim de lucre i amb una destinació pública. Vam fer realitat aquest somni posant la col·lecció a la disposició de la Fundació Per Amor a l’Art i del seu centre d’art, Bombas Gens, que dirigeix Nuria Enguita. Aquest reconeixement ens transmet més il·lusió encara per a continuar en el camí de compartir la col·lecció amb el públic”, ha afirmat Susana Lloret, directora de la Fundació Per Amor a l’Art.

Per Amor a l’Art és una col·lecció d’art modern i contemporani amb inclinació a l’abstracció en pintura, escultura i cinema. Gran part de la col·lecció, que compta amb l’assessorament de Vicente Todolí, la componen autors de l’estat espanyol i d’internacionals que treballen amb fotografia, molts d’ells representats en profunditat. Es podria definir com una col·lecció d’exposicions que actualment compta amb més de 1.800 obres de més de 140 autors.

La Fundació ARCO ha premiat també cinc importants col·leccions més. Per la qualitat de les seues obres i les exposicions realitzades a Madrid i París, la col·lecció Alicia Koplowitz – Omega Capital, mentre que de Portugal es distingeix la labor d’Armando Martins i la seua família, que cada mes de maig mostren les seues obres al Palau de Correio Mor. També ha premiat la Col·lecció Ella Fontanals Cisneros per la visibilitat que la seua col·lecció i la Fundació CIFO han donat als artistes de l’Amèrica Llatina. I també pel seu patrimoni llatinoamericà del segle XX s’ha premiat la Col·lecció d’Art Llatinoamericà de The Museum of Fine Arts Houston, que pròximament inaugura una nova ala dedicada a aquesta. Finalment, s’ha premiat a Luis Paulo Montenegro (Brasil), les obres del qual poden veure’s a la Fundació Banc Santander fins al mes de maig de 2018.

L’acte de lliurament dels premis tindrà lloc al Teatre Real de Madrid el dimarts 20 de febrer, després del qual se celebrarà un sopar patrocinat pel Grup Canalejas per a recaptaran fons destinats a l’adquisició d’obres per a la col·lecció en ARCOmadrid.

Comparteix

Icona de pantalla completa