La websèrie valenciana 'Todos queríamos matar al presidente' competirà en el Festival de Buenos Aires

La producció audiovisual, que ha guanyat premis a diferents festivals de Nova York, Florida i Dublín, es presentarà a València el pròxim 18 de gener
/ València
11 gener 2018 01:00h
L\'elenc de \'Todos queríamos matar al presidente\' amb els guardons rebuts al festival Bilbao Seriesland © EUROPA PRESS

La ficció valenciana Todos queríamos matar al presidente, que es presentarà a València el pròxim 18 de gener, ha sigut seleccionada en competència oficial per al Buenos Aires Web Festival, l'únic festival de sèries web d'Argentina. La ficció serà l'única representant espanyola que participe en el prestigiós certamen, que va començar en 2015 com a primer i únic festival per a projectes creats per a la xarxa a Sud-amèrica.

Escrita i dirigida per Ana Ramón Rubio i produïda per Miguel Cañizares, Todos queríamos matar al presidente és una comèdia amb tints de novel·la negra rodada íntegrament a València i la rodalia. Està protagonitzada per Ana Caldas (Centro Médico, Carmina) i Jaime Reynols (El Antivlog, Marica tú) i compta amb la participació de Fede Rei, Joan Manuel Gurillo, Maria Albiñana, Irene Olmos, Jordi Marquina i Lola Moltó, assenyalen els responsables de la producció en un comunicat.

La sèrie web visitarà Buenos Aires al març de 2018 per a participar en el festival, el que obri la temporada de festivals de websèries de 2018. Des de la seua estrena a l'octubre de 2017 en el Marseille Web Fest, la sèrie ha sigut presentada en el Bilbao Seriesland, on va aconseguir tres premis; en el festival de websèries de Nova York, on va obtenir el guardó a Millor Thriller, en el Baltimore Web Fest, on va guanyar el segon premi i el de millor direcció de comèdia. També ha competit en el festival de Rio de Janeiro, el South Florida Web Series Festival i el Dublin Web Fest.

La proposta audiovisual conta la història d'un grup de treballadors de càtering que rep la inesperada visita del President del Govern (Joan Manuel Gurillo) i bromegen amb enverinar-li el menjar. L'endemà, Martínez d'Ochoa és trobat mort en estranyes circumstàncies i ací comença la història.

"Ens alegra molt veure que un projecte tan espanyol pot ser alhora tan internacional", comenta Cañizares, que ja va treballar amb Ana en els seus dos anteriors projectes. La directora, que també ha estat al capdavant del guió, afirma que "crec que el que li agrada a la gent d'aquesta història és que els personatges són molt humans i és fàcil empatitzar amb ells. Aquell descontentament generalitzat, aquella desil·lusió pel present, aquella necessitat de tornar a fer coses que ens donen una mica de vida... és una cosa que pot entendre un espectador de València o de Nova Zelanda."

En molts dels festivals en què participarà la sèrie en els pròxims mesos ja coneixen gran part de l'elenc d'aquesta. Els intèrprets Ana Caldas, Joan Manuel Gurillo, Fede Rei, María Albiñana, Lola Moltó, Jordi Marquina i Irene Olmos ja van interpretar diferents papers en Sin Vida Propia, websèrie valenciana que va recórrer els festivals internacionals en 2014 i 2015. Es va alçar amb els premis a Millor Sèrie Estrangera en Vancouver Web Fest, Millor direcció en els Rome Web Awards o Millor Comèdia Estrangera en el festival de websèries de Los Angeles.

"És interessant veure els mateixos actors interpretant papers completament diferents", segueix Ana Ramón Rubio. "Ens divertim bastant jugant amb el canvi d'aquests personatges. Per exemple, Fede Rei va passar de ser el gran despitat de Sin Vida Propia a una entranyable prostituta transsexual i l'última persona a veure amb vida el president i Joan Manuel Gurillo, d'un cambrer vidu i fracassat a un president del govern corrupte, borratxo i faldiller"

Todos queríamos matar al presidente serà la representació espanyola en la competència iberoamericana de Buenos Aires Web Fest. En la mateixa categoria competeixen Brecha (Brasil), Los buenos cabros (Xile), Kaselman e hijo (Argentina), Selección Natural (Colòmbia), La división (Argentina) i Loop (Mèxic).

"Són sèries web de molta qualitat i estem molt orgullosos de formar part de la selecció oficial del festival", conclou Miguel Cañizares, "però de moment el que més il·lusió ens fa és poder estrenar per fi la sèrie a València.

next