Diari La Veu del País Valencià
El Consell trasllada al govern espanyol la necessitat de modificar la Llei d’Estabilitat Pressupostària

La Generalitat Valenciana ha dut al Congrés dels Diputats la petició dels municipis del País Valencià perquè es modifique tant la Llei d’Estabilitat Pressupostària com la limitació de la taxa de reposició del funcionariat públic.

D’aquesta manera, el Consell emplaça la cambra baixa a atendre aquestes demandes dels consistoris valencians, que li han sigut traslladades a través d’acords plenaris o mitjançant la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

El director general d’Administració Local, Antoni Such, s’ha reunit amb el president de la Comissió d’Hisenda i Administracions Públiques del Congrés dels Diputats, Antonio Pradas, i li ha lliurat aquest document amb les peticions dels ajuntaments.

D’una banda, es demana modificar la regla de despesa imposada per l’executiu central que, en paraules de Such, “impedeix realitzar inversions i prestar serveis públics”, obligant al pagament del deute. Una de les demandes dels municipis valencians és sol·licitar que aquells ajuntaments que es troben en posició d’estabilitat pressupostària puguen utilitzar els seus recursos per a finançar serveis públics.

El responsable d’Administració Local ha defensat que aquesta norma “requereix una modificació legislativa”, ja que “els consistoris tenen els diners en el banc i no poden utilitzar-los per a finançar serveis públics necessaris”.

D’altra banda, respecte a la taxa de reposició, Such ha denunciat que “no permet als ajuntaments convocar noves places, el que obliga a empitjorar el servei o a acudir a externalitzacions”.

Comparteix

Icona de pantalla completa