Diari La Veu del País Valencià
Les AMPA demanen una reducció de les hores de Religió i l’augment d’assignatures de pensament crític per a l’ESO i Batxillerat

La Confederació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes Gonzalo Anaya presentarà aquest divendres esmenes a l’esborrany del currículum d’Educació Secundària Obligatòria (ESO) i Batxillerat elaborat per la Conselleria d’Educació per a demanar “més assignatures que fomenten el pensament i l’anàlisi crítica en detriment de la religió”.

En un comunicat, l’associació ha mostrat la seua “satisfacció perquè l’assignatura de Filosofia és obligatòria en Batxillerat finalment”. “Però també demanem, igual que els docents de Filosofia, que en secundària l’assignatura de Valors ètics no es reduïsca a una hora a la setmana, ja que aquesta freqüència no és l’adequada per a l’assimiliació de continguts i per a l’òptim funcionament del professorat”, han reivindicat.

Per tant, l’organització aposta perquè “Valors ètics aparega en el currículum segregada de Religió”, amb la finalitat que “tots els alumnes de secundària reben almenys una assignatura que fomente el pensament i l’anàlisi crítica”. “En aquest sentit, i coincidint també amb el col·lectiu de docents de Filosofia, considerem que és important que hi haja almenys una assignatura obligatòria en secundària, Valors ètics o la desapareguda Educació per a la ciutadania, que fomente el pensament i l’anàlisi crítica entre els estudiants”, han insistit.

D’igual forma, han reclamat una educació “totalment laica”. “Manifestem el nostre desacord amb el fet que l’esborrany del currículum de Batxiller incloga per al pròxim curs tres hores de Religió a la setmana, quan fins ara se n’impartien dues. Apostem per un currículum de Batxiller sense l’assignatura de Religió, més encara quan aquesta assignatura és puntuable per a calcular la mitjana de la nota de Batxiller”, han agregat

Punts favorables

No obstant açò, han ressaltat com “un dels punts favorables” de l’esborrany l’increment d’hores de reforç en l’ESO. “Per primera vegada, s’ofereixen com a optativa al llarg de tots els cursos tallers de reforç per als alumnes que ho necessiten. Per a les famílies aquest canvi en el currículum suposa un pas cap avant en la millora de la qualitat educativa”, han emfatitzat.

Des de la confederació Gonzalo Anaya també han valorat el fet “d’haver destinat una hora més a la setmana a l’aprenentatge de la primera llengua estrangera, que passa de tenir tres hores a quatre hores setmanals, una de les quals es dedica a la competència comunicativa oral”.

“A més de les esmenes indicades, valorem positivament que l’esborrany del currículum per a secundària i Batxillerat siga tan ampli i específic, però, alhora, perquè els alumnes puguen triar d’una manera real l’opció que millor s’ajuste al seu itinerari curricular, demanem a la Conselleria que destine més recursos als centres educatius”, han conclòs.

Comparteix

Icona de pantalla completa