Diari La Veu del País Valencià
Els accionistes de BMN reben les accions de Bankia

Els accionistes de BMN tenen a la seua disposició des d’aquest dijous els títols de Bankia que se’ls han lliurat d’acord amb el bescanvi previst després de l’operació d’integració d’ambdues entitats. Una vegada completat aquest pas, les noves accions emeses seran admeses a negociació demà divendres en les Borses de Madrid, Barcelona, València i Bilbao, a través del Sistema d’Interconnexió Borsària Espanyol (mercat continu).

L’equació fixada és d’una acció ordinària de Bankia, d’un euro de valor nominal, per cada 7,82987 títols ordinaris de BMN, també d’un euro de valor nominal, sense compensació complementària en diners. Per a materialitzar aquesta operació, Bankia ha hagut d’emetre un total de 205.630.814 accions noves d’un euro de valor nominal cadascuna, que representa el 7,142% del capital social de la societat absorbent abans de la fusió.

GVC Gaesco Beka ha sigut l’entitat agent encarregada del bescanvi de la fusió amb l’objectiu d’adquirir les accions o parts d’accions de BMN que, després de l’aplicació de l’equació de bescanvi, no donaren lloc a rebre una acció sencera de Bankia. Després de l’operació, el Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB), directament i indirectament, té una participació del 60,933% en l’entitat resultant.

L’escriptura de fusió entre Bankia i BMN va quedar inscrita dilluns passat en el Registre Mercantil de València, amb la qual cosa l’operació d’integració es va fer efectiva. D’aquesta manera, es constitueix jurídicament una única societat que permetrà a l’entitat resultant consolidar el seu negoci com a quarta entitat financera en el mercat espanyol, amb uns actius gestionats de 223.000 milions d’euros i amb una important presència en alguns dels territoris de major dinamisme econòmic.

L’operació d’integració va ser aprovada per les respectives Juntes Generals d’Accionistes celebrades el passat 14 de setembre de 2017 en els termes del projecte comú de fusió comunicats el 26 de juny de l’any passat.

Comparteix

Icona de pantalla completa