Els preus es mantenen estables al desembre al País Valencià

El vestit i el calçat s'han abaratit mentre que l'habitatge és un 0,2% més car que al novembre
/ València
12 gener 2018 01:00h
Els preus dels hotels i de la cultura, entre els que més han baixat.

L'Índex de Preus de Consum (IPC) es va mantindre estable (0,0%) al desembre al País Valencià, de manera que la taxa interanual se situa en l'1,1%, segons les dades definitives publicades aquest divendres per l'Institut Nacional d'Estadística. 

D'igual manera, els preus es van mantenir invariables al desembre en el conjunt de l'Estat en relació al mes anterior, però van reduir la seua taxa interanual sis dècimes, fins a l'1,1%, el seu nivell més baix de l'any i una dècima menys de l'esperat.

D'aquesta manera, els preus acaben 2017 per sota de l'increment salarial pactat en conveni (1,43% fins a desembre), encara que per damunt del que van pujar els sous dels empleats públics enguany (1%) i de l'augment que van experimentar les pensions (0,25%), amb les consegüents pèrdues de poder adquisitiu. 

En concret, al País Valencià al mes de desembre els preus van registrar el major descens en vestit i calçat, un 2%, seguit de comunicacions, un 0,5%; hotels, cafés i restaurants, un 0,4%, i salut, un 0,1%. 

Per contra, van pujar en oci i cultura un 1,3%; begudes alcohòliques i tabac i habitatge, un 0,2%, i parament, transport i ensenyament, un 0,1%. Per la seua banda, els preus dels aliments i begudes no alcohòliques es va mantenir invariable.

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next