Diari La Veu del País Valencià
CulturArts obri la convocatòria per als ‘Curts 2014’
Europa Press / València

CulturArts ha obert la convocatòria per a participar en el programa de promoció de l’audiovisual ‘Curts 2014’, que el seu objectiu és la promoció i distribució del curtmetratge valencià per festivals de cinema de tot el món, així com la seua difusió en l’àmbit autonòmic, nacional i internacional, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

El termini d’inscripció a la convocatòria de ‘Curts 2014’ finalitza el dilluns 17 de març. Podran sol·licitar la inclusió del seu curtmetratge en el catàleg de 2014 tots els directors o productors del País Valencià que ostenten els drets de l’obra audiovisual que es presenta.

Els curtmetratges hauran de complir diversos requisits, com que el director o directora del curtmetratge ha de ser nascut o resident al País Valencià. Així mateix, l’empresa productora del curtmetratge ha de tenir la seua seu social al País Valencià. En el cas de coproduccions, haurà de tenir almenys un 30% del percentatge de la producció.

El curtmetratge ha d’estar produït amb posterioritat a l’1 de març de 2013. No podran presentar-se curtmetratges inclosos en catàlegs de promoció d’altres comunitats autònomes. La durada màxima del curtmetratge és de 30 minuts. Com a novetat d’aquesta edició, els curtmetratges poden enviar-se de forma gratuïta a través de la pàgina https://curts.wetransfer.com.

La selecció dels curtmetratges que formaran part del catàleg ‘Curts Comunitat Valenciana 2014’ serà realitzada per un jurat format per persones de reconegut prestigi en l’àmbit de la cinematografia i per la seua experiència en l’àrea del curtmetratge.

El catàleg serà presentat a la Sala Luis G. Berlanga de la Filmoteca de CulturArts IVAC. Cada curtmetratge del catàleg estarà en la seua versió original, tenint a més subtítols en valencià, castellà, anglès i francès, amb excepció de l’idioma de la versió original.

Curtmetratges d’altres anys

Entre els curtmetratges seleccionats en ‘Curts 2013’ figuraven Via Tango, d’Adriana Navarro, que va ser finalista al Millor Curtmetratge d’Animació dels Goya; Lucas, d’Alex Montoya, que es va presentar en la Seminci de Valladolid, va ser finalista al Millor Curtmetratge de Ficció en els Goya i va guanyar el premi a la Millor Direcció de Curtmetratge en el Festival de Cinema Espanyol de Màlaga, a més de ser premiat en els festivals de Medina del Campo, Cinema Jove.

També figuren Alcine i Cortogenia; Misterio de Chema García Ibarra, que va participar en la secció oficial de Sundance i el Festival de Cinema de Berlín, a més de ser seleccionat al Millor Curtmetratge en els Premis del Cinema Europeu i de ser premiat en el Festival de Chicago; i Cuando todo pase de Suso Imbernón, que ha participat en diversos festivals de curts a Europa i Llatinoamèrica.

The Day I Killed my Best Friend d’Antonio J. Bust, que va guanyar el Premi al Millor Curtmetratge d’Animació en Cinema Jove i va ser seleccionat en els British Animation Awards; La fábrica de luz d’Avelina Prat que ha participat en diversos festivals internacionals especialitzats; i Espartero d’Òscar G. Romà i Paco Barredas, que han estat presents en diversos festivals de Drets Humans a Llatinoamèrica.

Comparteix

Icona de pantalla completa