Diari La Veu del País Valencià
L’Ajuntament de València convoca 19 places per a trobar especialistes en medi ambient i igualtat

La Junta de Govern Local ha aprovat hui les bases dels processos opositors per a tècnics i agents d’igualtat, agents mediambientals i tècnics de turisme. “Aquestes places van ser aprovades en la Oferta Pública d’Ocupació del 2016, la primera que va dissenyar íntegrament el Govern de la Nau, ja que la del 2015 va ser aprovada pel govern anterior, tal com ha informat el regidor de Govern Interior, Sergi Campillo.

Per a accedir a les places d’agents d’igualtat (grup A1) es requereix una titulació de qualsevol grau o llicenciatura i Màster en Igualtat. Hi ha un total de quatre places, dos de promoció interna (és a dir, reservades a personal funcionari de l’Ajuntament de València que complisca els requisits de titulació i, a més, supere el procés opositor) i dos per al torn lliure. D’aquestes dos, una està reservada a personal amb diversitat funcional amb grau igual o superior al 33%

Pel que fa als tècnics i tècniques d’igualtat (grup B) és necessària una titulació de Cicle Formatiu o Grau Superior en Promoció d’Igualtat de Gènere o equivalent. Es convoquen quatre places, dos de promoció interna i dos per al torn lliure. D’aquestes dos, una es reserva a personal amb diversitat funcional amb grau igual o superior al 33%.

D’altra banda, el tècnic de gestió ambiental (grup A1) ha de presentar una Llicenciatura o Grau en Biologia o en Ciències Ambientals, Enginyeria Superior Agrònoma o de Forests o Llicenciatura en Geografia o Grau en Geografia i Medi Ambient o equivalent. En aquest cas, s’ofereixen sis places: cinc de promoció interna i una per al torn lliure.

Finalment, les places de tècnic de turisme (grup A2) requereixen d’una Diplomatura en Turisme o Titulació Superior Universitària/Grau en Turisme o equivalent. Hi ha un total de cinc places, tres de promoció interna i dos per al torn lliure. D’aquestes dos, una és reservada a personal amb diversitat funcional amb grau igual o superior al 33%.

En tots aquestos processos hi haurà 4 proves: un primer exercici eliminatori de preguntes tipus test sobre el temari, un segon exercici eliminatori de supòsits pràctics, un tercer exercici eliminatori de desenvolupament d’un tema general i un quart exercici obligatori però no eliminatori de valencià. També en tots els casos, les places que no siguen cobertes en el torn de promoció interna passaran al torn lliure; així ens assegurem que es cobriran totes les places previstes en la convocatòria (19 en total).

Sergi Campillo ha volgut remarcar “que és la primera vegada en la història de l’Ajuntament que es dissenyen oposicions per a tractar temes d’igualtat i temes mediambientals en tota la seua magnitud. En el primer cas és evident que treballaran en igualtat de gènere, d’orientació sexual i d’identitat de gènere, de minories nacionals… precisament perquè des del Govern de Joan Ribó hem fet una aposta troncal per la igualtat i les polítiques inclusives. En el segon cas, volem tindre perfils amplis que puguen treballar en gestió de residus, en qualitat ambiental, en Devesa-Albufera, en canvi climàtic, en temes d’aigua o en jardineria, per posar alguns exemples. Estem molt orgullosos que, per fi, des de l’Ajuntament donem eixida laboral a moltíssimes persones que estan desitjant tractar aquestos temes al nostre municipi, a banda que així reforçarem les nostres plantilles municipals amb perfils que fins ara no tenim o teníem en molt poca quantitat”.

A més a més, també es reforçarà la part de desenvolupament econòmic en treure a oposició cinc places noves de persones especialistes en turisme. “Com un dels principals motors econòmics de la nostra ciutat, és fonamental que l’Ajuntament es dote de personal especialitzat al respecte”, ha afegit Campillo.

En aquest sentit, el regidor ha reclamat, de nou, davant els pressupostos generals de l’Estat, que el govern espanyol “anul·le la taxa de reposició de manera que es puguen convocar les places necessàries per a estabilitzar les plantilles, perquè estem sotmesos a una taxa de reposició aprovada amb els vots de PP i Ciutadans que ens impedeix convocar places de manera lliure. I això s’ha d’acabar ja”, ha reivindicat.

Comparteix

Icona de pantalla completa