Aposta per música en valencià i de qualitat a La Rambleta

Aquest espai reuneix a Pep 'Botifarra', Ovidi Twins, Feliu Ventura, Òscar Briz i Clara Andrés en el I Cicle VAM!
25 febrer 2014 01:00h
Europa Press / València

L’espai cultural La Rambleta de València iniciarà aquest divendres el nou cicle musical VAM!, destinat a promoure la música "en valencià" i "de qualitat", que reunirà artistes destacats com Pepe 'Botifarra', Ovidi Twins, Feliu Ventura, Òscar Briz i Clara Andrés. Es tracta d’un projecte de programació "estable i regular" que pretén ser una "aposta ferma per cantautors valencians" i un "impuls" cap a la música en aquesta llengua.

El cicle de concerts està organitzat per la Valencian Music Association, un col·lectiu format per cinc empreses valencianes de management i producció musical -LaCasaCalba, MésdeMil, Metrònom, Pro21cultural i Suport Produccions-, creat per a donar "visibilitat" a artistes valencians, amb el suport de Cerveses Ambar.

Els concerts tindran lloc els dies 28 de febrer, 25 d’abril i 23 de maig, segons ha explicat en roda de premsa la directora de la Rambleta, Gemma Sastre, qui ha estat acompanyada per Joan Gregori María, secretari de VAM; el president de l’associació, Luís Oscar García; el responsable de Màrqueting de Cervesa Ambar, Javier Pomar; el cantautor Feliu Ventura i David Garcieta del grup Ovidi Twins.

Segons Sastre, la idea d’aquesta proposta musical va sorgir "pràcticament per coincidència" mentre els "xics del VAM" estaven de promoció. "Era una oportunitat per a potenciar la llengua valenciana i apostar per ella", ha explicat i ha expressat el seu desig que amb aquest cicle s'inicie "el principi d’una relació llarga" amb la música i cantautors valencians perquè està "molt en la línia" de la programació oferida de la Rambleta.
 
Ovidi Twins compartirà escenari amb 'Botifarra'

Per la seua banda, el president de VAM ha assenyalat que el que pretenen és "reforçar" la música feta a València perquè és "un signe" que "ens diferencia" dels altres territoris de l'Estat espanyol. No obstant açò, ha matisat que no solament "en valencià". Encara que ha recalcat que aquest seria un treball que li correspondria fer a les institucions, ha apuntat que, amb aquesta aposta per part de la Rambleta, "ja tenim el seu reforç".

Situació històrica de la música valenciana

La voluntat del VAM, segons Joan Gregori María, és "enfortir l’entramat de la indústria cultural valenciana". Així mateix, ha agraït a Ambar la seua col·laboració per "la qualitat" d’aquesta música perquè "si no té qualitat, és igual en quin idioma es cante".

En aquesta línia, ha al·ludit a les institucions per a expressar que la realitat cultural valenciana té "una efervescència molt forta en paral·lel a elles i malgrat elles", al mateix temps que ha qualificat com a "situació històrica" el moment que està vivint la música en valencià. Per açò, ha expressat la seua intenció que aquest cicle siga "un aparador de tot aqueix ventall de propostes musicals de qualitat" amb la finalitat que "qualle" a la ciutat de València.

Diferents estils

Durant els tres dies de concerts, el públic podrà delectar-se amb diferents ambients musicals que van des d’estils més clàssics amb cantautors passant pel rock, punk i els estils més tecno.
 

 
El dia 28 l’actuació serà a càrrec de 'Botifarra' qui, acompanyat del seu grup habitual i de la Banda Municipal de Canals, presentarà l’espectacle 'Botifarra a banda'.

Compartirà escenari amb Ovidi Twins. Un dels seus integrants, David Garcieta ha agraït "aquesta oportunitat tan bona" perquè al seu entendre "la programació és moderna i ben entesa".

En el segon concert, el cantautor Feliu Ventura presentarà de forma exclusiva el seu disc de versions, cançons i homenatges a artistes que han marcat la seua trajectòria. L’artista ha explicat que aquest àlbum, Referents, suposa "un aniversari" després dels seus 20 anys de carrera musical. Els cantautors Òscar Briz i Clara Andrés tancaran el 23 de maig el cicle amb la presentació dels seus nous treballs discogràfics.
 
Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next