Diari La Veu del País Valencià
Fira València acomiadarà 16 treballadors, en prejubilarà 10 i en readmetrà 9

Fira València i els sindicats han arribat a un acord sobre l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) que inclou 16 acomiadaments, deu prejubilacions i nou readmesos, després de l’anul·lació de l’acomiadament col·lectiu del 2011 per part del Tribunal Superior de Justícia (TSJCV) i que afectava 106 treballadors.

Després d’aquesta decisió de l’alt tribunal, d’aquests 106 treballadors 68 van demanar la seua reincorporació en l’entitat i se’ls va donar d’alta en la Seguretat Social. No obstant açò, 38 d’ells van acabar formalitzant la seua baixa voluntària. L’acord, que s’ha ratificat aquest divendres, afectarà finalment 26 treballadors, dels quals 16 seran acomiadats i 10 prejubilats (d’aquests últims, cinc han estat afectats per l’ERO i els altres cinc són treballadors majors de 60 anys).

De les 16 eixides, set es corresponen amb llocs de treball que actualment no existeixen en la institució firal i els altres 9 són per “ajustos”, segons han indicat fonts coneixedores del procés. Quant a les indemnitzacions, per als acomiadats s’han plantejat 23 dies per any treballat fins a un màxim de 13 mensualitats, mentre que per a les prejubilacions s’ha acordat pagar entre el 85% i el 95% del seu salari entre els 63 i els 65 anys.

Aquesta mesura s’ha adoptat després que el Tribunal Suprem rebutjara el recurs presentat per Fira València contra la decisió del TSJ valencià d’anul·lar l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) acordat el 2011 en la institució firal i que va afectar 106 treballadors. El tribunal va considerar que en l’escrit de preparació de l’expedient no es va justificar “que les infraccions imputades hagen sigut rellevants i determinants de la decisió adoptada en la resolució que es pretén recórrer”.

El TSJ valencià va anul·lar l’ERO en admetre els recursos interposats pels empleats acomiadats contra la Resolució de la Direcció general de Treball, Cooperativisme i Economia Social, de 24 de gener del 2011, per la qual s’autoritzava la Fira a extingir les relacions laborals de fins a un màxim de 106 treballadors.

Comparteix

Icona de pantalla completa