Diari La Veu del País Valencià
El PP demana que Les Corts rebutgen l’autodeterminació del País Valencià
ACN / València.

El portaveu del PP en Les Corts Valencianes, Jorge Bellver, ha anunciat aquest dimarts que el seu grup parlamentari ha presentat una iniciativa parlamentària per sol·licitar que Les Corts manifesten “el seu rebuig més absolut a qualsevol tipus d’iniciativa adreçada a la ruptura de la unitat d’Espanya i, en concret, a aquelles encaminades a l’autodeterminació del País Valencià com plantegen alguns partits polítics d’aquesta Cambra”. Bellver ha explicat que la iniciativa recull que el parlament valencià mostre “el seu suport i afecció a la Constitució espanyola de 1978 i la seua vigència actual, així com al nostre Estatut d’Autonomia”.

En opinió del síndic del PP, aquesta proposta vol “frenar la deriva independentista del tripartit (en referència a PSPV, Compromís i Esquerra Unida del País Valencià) i defensar el nostre Estatut”. Bellver ha afegit que “l’Estatut d’Autonomia i la Constitució espanyola són els dos pilars sobre els quals s’assenta el nostre autogovern, i no consentirem intents d’agressió ni externs ni interns”.

El portaveu del PP ha assegurat que el seu grup no consentirà “que es pose en dubte la unitat d’Espanya ni el nostre Estatut , i mostrarem una contundència absoluta quan aquesta operació destructiva vulga incloure el País Valencià”.

Comparteix

Icona de pantalla completa