Diari La Veu del País Valencià
El PPCV celebra el reconeixement de la Fundació Manuel Broseta a Societat Civil Catalana

El PPCV ha expressat aquest dissabte el seu suport “ferm i decidit” al reconeixement que la Fundació Manuel Broseta vol fer a la tasca realitzada per Societat Civil Catalana (SCC) en la seua defensa de la Constitució i la unitat d’Espanya i ha apostat perquè aquest esperit “impregne” les polítiques i la gestió del Consell.

La presidenta dels populars valencians, Isabel Bonig, ha assenyalat que “quan es defensa l’estat de dret, la llibertat i la convivència en moments com els que hem viscut al nostre país, l’agraïment ens fa forts com a espanyols i com a valencians”.

Bonig s’ha referit d’aquesta manera a l’acte que tindrà lloc dilluns 15 de gener al Palau de la Generalitat i en què la Fundació reconeix la tasca exercida per determinades entitats o persones. Enguany, el president del Consell, Ximo Puig, serà l’encarregat de lliurar el premi a SCC, tot i que no es tracta d’un guardó del Consell, tal com va explicar aquest divendres la vicepresidenta, Mónica Oltra.

La fundació ha atorgat el reconeixement a SCC “per fomentar l’esperit de convivència, que defensa la fundació, en la societat catalana” en un any “en el qual es fa necessari, més que mai, un front comú en la defensa de la legalitat, amb la Constitució com a bandera”.

Així, ha aplaudit aquest reconeixement en un any en el qual l’estat de dret “necessitava d’entitats decidides que alcen la veu, sense por, per a defensar un projecte comú que hem construït entre tots, en un exercici de convivència i pluralitat”. Per això, ha assenyalat que als qui “fan un pas al capdavant per la unitat d’Espanya, per la Constitució i per la democràcia. Als qui donen la cara cal reconéixer-los el seu treball, no caben els dubtes”.

La presidenta del PPCV ha afegit que és obligació de qualsevol càrrec públic “ser garant del compliment de la llei i del manteniment del marc de convivència que tants anys de prosperitat ens ha donat”.

El PPCV, ha assenyalat, “estarà sempre al costat dels demòcrates, al costat de la llei i al costat de l’estat de dret” i d’associacions que defensen sense complexos “el consens social, amb la mirada posada en l’esperit del 78 que tant anys de prosperitat ens ha donat”.

Així, Bonig ha assenyalat que els demòcrates són els que defensen sempre el compliment de la llei “per damunt de les sigles i sense condicions” amb la Constitució com a full de ruta. Per això, ha considerat necessari que en el territori valencià “s’haja fet un reconeixement clar a la defensa del marc de convivència que ens ha guiat en tots els nostres anys de democràcia”.

Comparteix

Icona de pantalla completa