Diari La Veu del País Valencià
Ciutadans de Castelló denuncia segregació lingüística de les empreses per part del govern local

El portaveu de Ciutadans (Cs) en l’Ajuntament de Castelló, Vicente Vidal, ha denunciat “la segregació lingüística de les empreses que està fent el bipartit amb llistats de pimes que parlen valencià i, per tant, assenyalant les que no el parlen”.

Vidal ha fet referència així a l’impuls per part de l’Executiu local del buscador ‘Troballengua’ a Castelló “engegat amb l’objectiu, segons va traslladar l’equip de Govern textualment, de ‘triar el comerç sabent que els atendran en valencià'”.

Tal com explica el portaveu, “posar un distintiu en els comerços que parlen valencià és el mateix que assenyalar per omissió a qui no l’utilitza malgrat emparar-los el dret legal d’utilitzar el castellà”.

Així, d’acord amb la formació taronja, el “buscador suposa, ni més ni menys, realitzar un llistat indicant a quins comerços anar i a quins no, segons l’idioma que parlen, una cosa intolerable per a una institució pública com un Ajuntament”, ha recriminat el regidor.

A més, el portaveu de la formació taronja ha recalcat que “Ciutadans defensa la llibertat dels comerciants a expressar-se en qualsevol de les dues llengües cooficials i la defensa d’ambdues perquè aquesta és la nostra riquesa com a ciutat i com Comunitat” i ha reiterat que “l’Executiu està generant conflictes, tensió i crispació en àmbits que no corresponen a les demandes i problemes dels castellonencs”.

Segons ha explicat, “el que les pimes necessiten són menys traves fiscals i burocràtiques per part del consistori i no una segregació lingüística”. “No volem pensar que ens recorda a uns altres temps o a altres comunitats”, ha conclós.

Comparteix

Icona de pantalla completa