Diari La Veu del País Valencià
La Central Nuclear de Cofrents reprén la seua activitat després de la parada programada del 6 de gener

La Central Nuclear de Cofrents ha iniciat aquest dissabte, segons el previst, el procés d’engegada de la unitat després de la parada programada per a manteniment que va començar el 6 de gener, segons ha informat la companyia que gestiona la planta, Iberdrola, en la seua pàgina web.

Durant l’arrancada s’han verificat els paràmetres de funcionament dels principals sistemes de la planta, inclosos turbina i generador, i s’ha comprovat el seu correcte funcionament per a continuar amb les maniobres d’acoblament a la xarxa elèctrica.

Al llarg del cap de setmana es procedirà progressivament a pujar càrrega fins a aconseguir la plena potència (1.092 MWe).

Al respecte, la Mesa de País de VerdsEquo del País Valencià, reunida aquest dissabte a la ciutat de València, ha aprovat una resolució en la qual han demanat el tancament definitiu de la central en 2021, any en el qual expira l’actual pròrroga de la llicència de funcionament, i que s’inicie el seu desmantellament. També han sol·licitat l’establiment d’un calendari de tancament progressiu i definitiu de la resta de centrals nuclears de l’Estat.

Per a VerdsEquo, el fet que la planta de Cofrents haja hagut de ser paralitzada de nou per problemes tècnics, només un mes després d’haver estat parada més de 75 dies per una avaria en el sistema de refrigeració, “evidencia el risc que suposa mantenir-la en funcionament més enllà del 2021, davant l’historial d’incidents que acumula”.

Comparteix

Icona de pantalla completa