Diari La Veu del País Valencià
La pianista Martha Argerich tria el nou piano del Palau de la Música

El Palau de la Música ja té el nou piano que substituirà l’actual, amb més de dues dècades d’antiguitat i que pateix el lògic desgast per la intensa activitat de l’auditori valencià. La llegendària pianista argentina Martha Argerich, que va actuar dijous passat en l’abonament d’Hivern, va triar un dels dos pianos gran cua Stenway@Sons model D-274 que han arribat al Palau i que posteriorment ha signat en ell.

Prèviament, un especialista va seleccionar, d’un total de 12 instruments, eixos dos que ha provat Argerich i que han viatjat des d’Hamburg fins a València. La presidenta del Palau, Glòria Tello, s’ha mostrat molt satisfeta per la nova adquisició i ha manifestat que volen “oferir excel·lència” i per això ha celebrat que ara el Palau disposa “d’un magnífic piano, que a més ha sigut triat per la mítica concertista Martha Argerich”.

La compra del piano va ser resolta per un valor de 130.559 euros IVA inclòs, a favor de l’empresa Hinves Pianos S.L., després de la seua oportuna licitació i posterior avaluació pel comité d’experts. Aquesta quantitat és menor a la que havia sigut anunciada inicialment per a la licitació i que ascendia a 157.300 € IVA inclòs. En aquest sentit, la regidora ha manifestat que s’ha fet un “esforç econòmic que era necessari escometre” perquè un dels seus “deures com a gestors és procurar que la ciutadania puga gaudir d’una programació de prestigi i, en aquest cas, del millor so dels pianistes” que visiten el Palau de la Música.

Per la seua banda, el director del Palau, Vicent Ros, ha afegit que el nou piano “permetrà desenvolupar amb més força” la programació de música de cambra i “evitarà llogar o recórrer al préstec per part de la Societat Filharmònica, que oferix els seus programes al Palau”.

L’activitat pianística al Palau de la Música és molt freqüent com ha ocorregut en la temporada general passada i en l’actual, en la qual han intervingut o intervindran pianistes com ara Martha Argerich, Grigori Sokolov, Maria Joao Pires, Katia i Marielle Labècque, Yuja Wang, Elizabeth Leonskaja, Nelson Freire, Fazil Say, Joaquín Achúcarro, Alexei Volodin, Kathia Buniatishlivi, Varvara, Jan Lisecki, Tzimon Barto, James Rhodes, Hèlén Grimaud, Josu de Solaun, Xavier Torres i molts més.

Comparteix

Icona de pantalla completa