Diari La Veu del País Valencià
La Central Nuclear de Cofrents pateix una nova avaria 48 hores després de reiniciar la seua activitat

El titular de la Central Nuclear de Cofrents ha notificat al Consell de Seguretat Nuclear (CSN) que dissabte passat es va produir una desconnexió de la xarxa exterior arran de la parada automàtica de la turbina per alta vibració en un dels seus coixinets. Aquesta desconnexió es va produir durant el procés d’arrencada fixat per a eixa jornada després de la parada programada per a manteniment que va començar el 6 de gener.

Segons ha explicat el Consell de Seguretat Nuclear (CSN) en un comunicat, la central li ha notificat aquest succés “seguint el procediment establit” i ha assenyalat que aquesta desconnexió de la xarxa exterior es va produir a causa de la parada automàtica de la turbina per alta vibració en un dels seus coixinets i que, en el moment transitori, la unitat es trobava al 18% de potència.

En el comunicat, indiquen que la resposta dels sistemes de la planta a la parada de la turbina va ser “correcta: es va obrir el sistema de bypass de vapor cap al condensador, al qual es va dirigir el cabal de vapor que la turbina va deixar d’absorbir i que va mantenir el reactor en marxa”. “Després de l’obertura d’aquest bypass es va procedir a estabilitzar la planta i es va comprovar que les vibracions dels coixinets de la turbina es van mantenir estables per baix dels límits predeterminats”, han puntualitzat.

Posteriorment, i per a continuar amb les maniobres d’acoblament a la xarxa elèctrica de la unitat, es va procedir a “verificar els paràmetres de funcionament dels principals sistemes de la planta i es va confirmar el seu correcte funcionament”.

El CSN, segons s’estableix en els seus procediments, ha informat a través de la seua pàgina web de la recepció de notificació d’aquest succés que, segons han posat en relleu des de la central, “no ha tingut impacte en els treballadors, el públic ni en el medi ambient” i es classifica amb nivell 0 en l’Escala Internacional de Successos Nuclears i Radiològics (INES).

Parada de manteniment

La Central Nuclear de Cofrents va iniciar dissabte passat, segons el previst, el procés d’arrencada de la unitat després de la parada programada per a manteniment començada el 6 de gener, segons va informar la companyia que gestiona la planta, Iberdrola, en la seua pàgina web.

La companyia elèctrica va anunciar que durant aquesta arrencada es van verificar els paràmetres de funcionament dels principals sistemes de la planta, inclosos turbina i generador, i es va comprovar el seu correcte funcionament per a continuar amb les maniobres d’acoblament a la xarxa elèctrica. Així mateix, van indicar que al llarg del cap de setmana es procediria progressivament a pujar càrrega fins a aconseguir la plena potència (1.092 MWe).

Comparteix

Icona de pantalla completa