Diari La Veu del País Valencià
Puig inicia una ronda de contactes amb presidents autonòmics per a forçar Rajoy a moure fitxa en el finançament

El president de la Generalitat, Ximo Puig, inicia aquesta setmana una gira per diferents autonomies per a tractar de guanyar múscul suficient i forçar Rajoy a moure fitxa sobre la reforma del finançament, uns canvis que havien d’haver arribat abans de finalitzar el 2017 i que finalment no es van produir perquè el ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, els va ajornar per a aquest any. En qualsevol cas, quinze dies després de començar el 2018, encara no hi ha cap notícia que faça pensar en un canvi de model a curt termini.

La primera parada que farà Puig d’aquesta gira institucional serà dimarts, quan es reunirà amb la presidenta de les Illes, la socialista Francina Armengol, mentre que dissabte, el cap del Consell es trobarà amb el seu homòleg castellanomanxec, el també socialista Emiliano García-Page. També, en aquesta roda de trobades, Puig es reunirà amb diferents diputats estatals per a abordar la reforma del finançament. Tot i això, les dues cites tancades a hores d’ara són amb responsables polítics del mateix partit, però des de Presidència s’espera poder “estretir llaços amb presidents autonòmics d’altres partits” perquè “açò no és una lluita partidista”, ha destacat Jorge Rodríguez, aquest dilluns, des de la seu del PSPV a València.

El president de la Diputació de València i portaveu del PSPV ha matisat que hi ha dues reunions tancades –amb Armengol i García-Page– , però “se n’aniran tancant més”. En aquest sentit, Rodríguez ha explicat que s’aprofitarà la visita que farà el cap de l’executiu valencià a FITUR –el proper dijous– per a tancar les reunions d’altres presidents autonòmics. La finalitat, però, és “buscar aliats” per a crear “un front comú” que ajude a “alçar la veu dels valencians”, ha indicat Jorge Rodrígez, qui ha retret que a hores d’ara encara no hi haja una solució per a l’infrafinançament. “No hi ha dret que Rajoy es burle dels valencians”.

Rodríguez ha advertit Rajoy que no s’ha d’esperar a solucionar la situació de Catalunya per a aprovar un nou finançament. / DIARI LA VEU

Rodríguez ha advertit Rajoy que “no cal esperar a solucionar la situació de Catalunya ni a tindre uns nous pressupostos” perquè el govern espanyol es pose a treballar en un nou model. De moment, Puig tractarà de tancar files al voltant d’un “front comú” amb la finalitat de fer veure al govern de Rajoy que cal abordar el finançament “sense cap dilació”, ha sentenciat Rodríguez.

Comparteix

Icona de pantalla completa