Diari La Veu del País Valencià
Puig marca distàncies amb Societat Civil Catalana en el lliurament del premi Broseta

El lliurament del premi Manuel Broseta al Palau de la Generalitat no ha sigut l’acte on Ximo Puig s’ha trobat més còmode. Davant d’un auditori de marcat caràcter conservador (Fotogaleria) i amb l’absència de representants dels seus socis de govern de Compromís i dels aliats parlamentaris de Podem, el cap del Consell ha mostrat el seu perfil més protocol·lari en un discurs on només s’ha referit dues vegades als guardonats, la segona per a donar-los “l’enhorabona”.

Lluny del dur argumentari del president de SCC, José Rosiñol, al voltant de la “tensió” que viu la societat catalana com a conseqüència de la “imposició” dels independentistes d’una “realitat alternativa” contra “tots els ciutadans”, Ximo Puig ha posat l’accent en la temptació d’aprofitar la situació de Catalunya per a atacar el pluralisme territorial i cultural de l’Estat.

“Que ningú utilitze el separatisme per a recentralitzar i menysprear llengües”, ha proclamat el president al saló de Corts del palau de la Generalitat, on ha estat acompanyat per les conselleres de Sanitat i Justícia, Carmen Montón i Gabriela Bravo, a més de la també socialista i vicepresidenta de les Corts, Carmen Martínez. Aquesta, junt amb la presència de diputats de PPCV i Ciutadans i del delegat del govern espanyol, Juan Carlos Moragues.

Puig ha apel·lat al “diàleg” i ha renegat dels “maniqueismes, les simplificacions i dels actes reflexos recentralitzadors” com a reacció als “impulsos separatistes”.

Puig nega desavinences al Consell

Prèviament, a la conclusió de l’homenatge a Manuel Broseta al lloc on va ser assassinat per ETA, Ximo Puig ha assegurat que el lliurament del premi “en absolut” ha creat desavinences dins del Consell i ha demanat superar “disputes estèrils” perquè el que “ha d’unir de debò és la convivència des de la diversitat”.

Puig ha expressat el seu “respecte” pel guardó que concedeix la fundació Manuel Broseta i ha emmarcat l’acte dins “d’una posició de normalitat institucional”. El president de la Generalitat ha insistit que respecta “la llibertat d’expressió de totes les persones” i en eixe sentit ha apuntat que “davant qualsevol esdeveniment pot haver-hi opinions ben diverses”.

Comparteix

Icona de pantalla completa