Diari La Veu del País Valencià
La Diputació de València, oberta a un acord amb els propietaris de l’Escalante però reitera que el projecte va més enllà

La diputada de Teatres de la Diputació de València, Rosa Pérez Garijo, ha assegurat aquest dilluns que en la corporació estaran “encantats” si s’aconsegueix un acord amb els propietaris de la Sala Escalante per a la continuïtat de la programació d’aquest teatre en aquest espai. No obstant açò, ha agregat: “Si podem tornar a la nostra casa, perfecte, però el projecte va més enllà de l’espai”.

Així s’ha expressat la responsable de Teatres en la Diputació a preguntes dels periodistes després de participar en la presentació de la primera producció de l’any de l’Escalante, el nou espectacle de dansa contemporània, Pi, que acollirà la Sala Russafa. Pérez Garijo ha negat tindre coneixement que els propietaris de la sala que ha ocupat el Teatre Escalante fins a finals de 2016 hagen presentat una demanda contra la Diputació de València per abandonar aquest recinte i ha assegurat que estaran “encantats” si s’aconsegueix un acord encara que, ha destacat, “el projecte va més enllà de l’espai”.

La diputada ha destacat que, malgrat no comptar amb un espai estable per a l’activitat teatral de l’Escalante, s’han esgotat les entrades “tots els dies” per a les funcions de Nadal a l’Escalante, encara que ha reconegut que la institució vol “una ubicació fixa”. No obstant açò, ha apuntat que no veu “que s’haja avançat en la recerca d’una altra sala fixa” i ha dit desconéixer si des de l’àrea de Patrimoni de la Diputació es mantenen converses amb els propietaris de la Sala Escalante. “Nosaltres volem seguir tenint espais per a desenvolupar el treball i un de fix com més prompte millor. Si és eixe, perfecte. Si no, farem altres propostes”, ha conclòs.

“No deixar-se dur per la nostàlgia”

Per la seua banda, el director artístic del Teatre Escalante, Josep Policarpo, ha argumentat que no es pot “deixar portar per la nostàlgia”, pel que fa a un retorn a l’espai que ha acollit l’activitat teatral d’aquesta entitat durant tants anys, per la qual cosa ha afirmat que “allò fonamental és que l’Escalante seguisca avant”.

D’aquesta manera, ha explicat que, si no s’aconsegueix un acord per a la tornada a la sala, buscaran portar les representacions a la Sala Russafa, el Palau de les Art, “o qualsevol altre espai”. Sobre la possibilitat que el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, intervinga per a mitjançar entre la Diputació i els responsables de la sala per a aconseguir un acord, Policarpo ha apuntat que seria “genial” aquesta mediació perquè “s’arribe a un acord”. “En qualsevol cas, caldran anys i buscar solucions”, ha resolt.

Comparteix

Icona de pantalla completa