La 6a edició del Trovam, la Fira Valenciana de la Música, tindrà lloc entre el 8 i l'11 de novembre a Castelló

El certamen anuncia diferents novetats per al 2018 que atenyen els termes de contractació d'artistes i el reforç de les activitats adreçades als més menuts
/ València
16 gener 2018 01:00h

La sisena edició de la Fira Valenciana de la Música, Trovam!-Pro Weekend, tindrà lloc entre el dijous 8 i el diumenge 11 de novembre.

D'aquesta manera, el Trovam!-Pro Weekend, que compta amb la participació de l'Institut Valencià de Cultura, tornarà a Castelló amb una programació artística per a tots els gustos i amb activitats professionals que serviran "per a prendre-li el pols al sector", segons ha informat el Consell en un comunicat.

Al llarg dels últims cinc anys, la Fira "s'ha consolidat definitivament en el calendari cultural i professional valencià". Així, en la passada edició el públic "va poder gaudir de les actuacions d'intèrprets consagrats i de propostes emergents, amb una variada oferta de gèneres".

En aquest sentit, en l'anterior edició van destacar els concerts de Maria del Mar Bonet, Jorge Drexler i Els Amics dels Arts, així com els espectacles de Maria Arnal i Marcel Bagés, Smoking Souls i Niña Coyote eta Chico Tornado. Aquesta programació eclèctica va reunir més de 10.000 persones en diferents espais de la capital de la Plana i va ser possible gràcies a l'aliança entre la fira Trovam! i el festival Pro Weekend, segellada el 2016. D'altra banda, va haver-hi taules redones, conferències i trobades que van comptar amb la presència d'especialistes i agents culturals de l'àmbit valencià i estatal. Tots ells van analitzar i van debatre les potencialitats, necessitats i febleses de la indústria musical valenciana, una tasca que s'ha vist reforçada amb la inclusió de la Fira Valenciana de la Música Trovam-Pro Weekend en el pla estratègic 'Fes Cultura' impulsat per la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana per al quinquenni 2016-2020.

Novetats de la 6a edició

En la part artística, s'aprofundirà en la diversificació estilística dels concerts, s'implementaran millores en les condicions tècniques de les actuacions i en els termes de contractació dels artistes i es potenciaran les activitats per als més xicotets i la presència de la Fira en els centres educatius.

Finalment, quant a la programació artística, els esforços se centraran a aconseguir una major presència de professionals i associacions empresarials del conjunt de l'Estat, reforçar les trobades entre programadors i artistes, incentivar el debat entre els especialistes i els assistents, oferir tallers de caràcter pràctic i completar els serveis de l'Auditori, entre altres qüestions.

La Fira Valenciana de la Música Trovam!-Pro Weekend està coorganitzada per l'Institut Valencià de Cultura de la Generalitat Valenciana, l'Ajuntament de Castelló de la Plana, la Diputació de Castelló i la Valencian Music Association (VAM!). La iniciativa forma part del programa 'Fes Cultura' de la Generalitat Valenciana i compta també amb la col·laboració de l'Agència Valenciana del Turisme, la Diputació de València, l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies. També participen el Col·lectiu Ovidi Montllor, l'Associació de Promotors de la Comunitat Valenciana (MusicaProCV) i l'Associació Valenciana de Sals de Música en Directe (En Viu!).

next