Diari La Veu del País Valencià
El PPCV dóna per assumides les responsabilitats polítiques pel cas Gürtel

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha subratllat que la seua formació ja ha demanat perdó, ha pres “mesures complicades i difícils” i ha assumit responsabilitats polítiques per la seua implicació al cas Gürtel. “Hem assumit responsabilitats polítiques, hem pres mesures perquè ja no ocupen cap càrrec institucional i cap en el partit i estan en seu judicial. Deixem actuar els jutges amb imparcialitat i objectivitat”, ha expressat.

Per la seua banda, el PSPV i Podemos han insistit a reclamar que l’expresident de la Generalitat, Francisco Camps, deixe el Consell Juridic Consultiu (CJC), mentre que Compormís i Cs han instat el PP a “retornar els diners robats” als valencians.

Així ho han indicat els portaveus de les formacions polítiques en la roda de premsa posterior a la Junta de Síndics en ser preguntats per l’inici del judici de la trama Gürtel que investiga el presumpte finançament il·legal del PPCV en els processos electorals del 2007 i 2008.

Sobre aquest tema, el síndic del PSPV a les Corts, Manolo Mata, ha demanat la “dimissió immediata per responsabilitat política i per respecte als valencians” de Camps del Consell Jurídic Consultiu, ja que, com ha assenyalat, “al marge de les condemnes judicials ha quedat demostrada la seua vinculació amb una trama corrupta que ja tothom reconeix que es va crear per a finançar il·legalment al seu partit i les seues campanyes electorals”.

“Els socialistes hem aconseguit demostrar deu anys després que la ‘X’ de Gürtel era Camps i al marge del que diguen els jutges ha d’entendre que prevalen les responsabilitats polítiques”, ha apuntat Mata, després de recordar que “a més de la seua vinculació directa amb Gürtel també està investigat en Valmor”.

Ha indicat que les declaracions realitzades fins ara confirmen que va haver-hi “una trama corrupta que va utilitzar les institucions per a aconseguir diners públics amb els quals el PP va competir deslleialment i irregular en els processos electorals del 2007 i 2008” i ha demanat a Camps que “analitze i pense el dany que està fent a la institució i reflexione sobre la seua continuïtat”. “Camps representa una època que hem de liquidar i seria necessari que abandonara qualsevol responsabilitat vinculada amb l’administració valenciana”, ha assenyalat.

Per la seua banda, el portaveu de Compromís, Fran Ferri, ha manifestat que tenien ganes que començara el judici per a “aclarir el que va fer el PP durant els seus 20 anys de gestió en el govern valencià”. “Açò és un judici a tot un model de gestió que practicava el PP i que segueix sent el seu model i esperem que, a més de dirimir responsabilitats polítiques i penals, isquen multes al PP perquè retorne els diners que ens van robar als valencians”, ha subratllat.

En similars termes s’ha pronunciat el portaveu adjunt de Cs, Juan Córdoba, qui ha destacat que el PP ha de demanar perdó als valencians i retornar els diners “de manera particular i col·lectiva”.

Des de Podem, el seu secretari general Antonio Estañ ha considerat que és un judici a “tota una època i tot un sistema de govern que estava incrustat en les nostres institucions i que feia funcionar el PP com un partit pantalla per a saquejar els diners públics”. “Hem de no solament tirar-los i ací la nostra petició de dimissió de Camps del CJC perquè entenem que és una falta de dignitat que seguisca present, sinó també construir mecanismes perquè eixe terrible llegat no puga tornar i també a ser capaços dissenyar un projecte de Comunitat que no torne a ser presa de saquejadors”, ha reivindicat.

Comparteix

Icona de pantalla completa