L'AVE arribarà a Castelló el 23 de gener

El tram s'inclou dins del Corredor Mediterrani i permetrà viatjar fins a Madrid en dues hores i 25 minuts
16 gener 2018 01:00h
Foment posarà en servei aquest tram després de les proves que ha realitzat en la infraestructura durant quasi un any.

La nova connexió d'Alta Velocitat (AVE) entre València i Castelló es posarà en servei comercial per a viatgers dimarts que ve, 23 de gener, segons han informat a Europa Press fonts del sector. Aquest nou tram d'AVE, que forma part del Corredor Mediterrani, permetrà retallar en mitja hora el temps de viatge amb tren entre Madrid i Castelló, de manera que suposarà dues hores i 25 minuts.

Es tracta del primer dels cinc traçats d'Alta Velocitat que el govern espanyol confia concloure i inaugurar al llarg d'aquest exercici, amb els quals la xarxa espanyola d'Alta Velocitat, que actualment suma uns 3.100 quilòmetres de longitud, es consolidarà com la segona major del món, després de la xinesa, i la primera d'Europa.

Foment posarà en servei aquest tram després de les proves que ha realitzat en la infraestructura durant quasi un any, atés que van començar a practicar-se el 20 de març de 2017. A més de l'AVE a Castelló, durant 2018 també està previst que es pose en servei la connexió AVE a Granada, actualment ja amb les obres acabades i en proves.

Així mateix, s'espera que enguany acaben les obres de construcció dels enllaços de l'Alta Velocitat amb Burgos i amb Múrcia i de l'AVE gallec fins a Pedralba a més de la connexió subterrània entre les estacions madrilenyes d'Atocha-Chamartín.

En el cas de la nova connexió València-Castelló que Renfe comença a explotar comercialment dimarts es tracta d'un tram de 70 quilòmetres de longitud i d'ample mixt, açò és, de 'tres fils' o 'tres carrils'. En concret, l'enllaç s'ha habilitat instal·lant un nou carril a la via convencional actual per a permetre combinar així la circulació de trens convencionals i els d'AVE, que circulen per vies més estretes.

Castelló quedarà connectat a la xarxa AVE per aquesta infraestructura quan s'escometa el nou enllaç d'Alta Velocitat entre aquesta ciutat i València la construcció de la qual va anunciar el Ministeri de Foment el passat any i està previst que comence a executar-se en uns dos anys.

Futura construcció de nou enllaç

Es tracta d'una nova via de doble ample internacional de 62 quilòmetres de longitud i que permetrà als trens aconseguir velocitats de fins a 350 quilòmetres per hora i que suposarà una inversió d'uns 1.170 milions d'euros. De moment, Renfe començarà dimarts vinent a explotar aquesta nova infraestructura AVE, la qual cosa permetrà a la companyia intensificar els continus augments de viatgers que comptabilitza en aquest servei.

La companyia ferroviària pública es va anotar el passat exercici un nou rècord de passatgers transportats en superar la cota dels 21 milions, segons es desprén de l'estadística oficial del Ministeri de Foment amb dades al mes de novembre. Aquesta dada, a més de llançar un creixement del 4% en comparació a l'exercici precedent, suposa que els trens d'Alta Velocitat de Renfe transporten una mitjana d'1,76 milions viatgers al mes.

next