Diari La Veu del País Valencià
Projectes Temàtics vendrà els terrenys públics a la vora de Terra Mítica per 24 milions

La Societat Projectes Temàtics de la Comunitat Valenciana (SPTCV) ha subhastat les parcel·les que formen part de l’entorn de Terra Mítica, el denominat PEDUI Benidorm-Finestrat. Un total de deu empreses que pertanyen a l’àmbit immobiliari i hoteler han oferit 24.081.032 euros per elles

Les parcel·les van eixir a la venda en 9 lots amb un preu conjunt d’eixida de 26.350.194 euros i solament una d’elles ha quedat deserta. D’aquesta forma, la rematada s’ha saldat en 24.081.032 euros, 513.000 euros més que el tipus d’eixida, sense tindre en compte la parcel·la deserta. El director de la SPTCV, Antonio Rodes, ha assenyalat que “estem satisfets del resultat de la subhasta, que permetrà reimpulsar una àrea que va quedar inutilitzada després de la gestió de l’anterior executiu”.

A més, Rodes ha explicat que, amb la venda d’aquestes parcel·les, s’evitarà seguir gastant recursos públics en uns béns que, amb prou feines, produeixen rendiments. Pel que fa als lots de la Zona Cultural, Parc de la Naturalesa i Àrea de Servei s’ha interessat una empresa per cadascun d’ells, mentre que per les parcel·les Instal·lacions Esportives, Complex Hoteler Esportiu Golf, Esportiu Golf, Equipament Turístic Hoteler i Zona d’Oci Recreativa i Terciària han licitat dues empreses per cadascun dels lots.

“La subhasta ha aconseguit despertar l’interés del mercat i dels diferents operadors per a la col·locació d’uns actius que no són considerats estratègics per la Generalitat, que no tenen una perspectiva clara de convertir-se en productius o que, en cas d’estar desenvolupant una activitat, poden seguir efectuant-la sense la titularitat pública”, ha assenyalat Rodes.

Antecedents

El ple del Consell va autoritzar al setembre passat que la SPTCV traguera a subhasta uns terrenys que, a la fi dels anys 90, van passar a ser propietat d’aquesta entitat pública després d’un procés expropiatori fonamentat en la idea de possibilitar en la zona propera a Terra Mítica una àrea terciària i recreativa que aprofitara les sinergies generades. Per a açò, es van reservar espais lliures, àrees de dotació pública, esportives i hoteleres.

En l’actualitat, aquests terrenys no té sentit que seguisquen sent propietat de la Generalitat, ja que estan sent explotats per operadors privats a canvi del pagament d’un cànon. Altres terrenys no ocupats tampoc no són considerats actius estratègics per a la Generalitat.

Per aquest motiu, la SPTCV va decidir alienar les parcel·les mitjançant un procediment en el qual les empreses interessades han pogut optar a la totalitat o bé a un o diversos lots. De la totalitat dels terrenys de l’entorn de Terra Mítica, la SPTCV únicament es va reservar una parcel·la de 750.000 metres quadrats per a possibles actuacions.

Comparteix

Icona de pantalla completa