Diari La Veu del País Valencià
València tracta d’impulsar l’activitat agrícola amb la campanya ‘Ens estem quedant sense mans’

La regidora d’Agricultura, Horta i Pobles de València, Consol Castillo, ha presentat la campanya ‘Ens estem quedant sense mans’ amb l’objectiu de potenciar el treball vinculat a l’agricultura en un dels territoris que més caracteritza i singularitza la ciutat de València i els seus pobles: l’horta periurbana.

La campanya es difon mitjançant la pàgina web www.sensemans.info, un vídeo, fotografia, mobiliari urbà i el canal Bussi de l’EMT, entre d’altres. La campanya d’imatge es complementa amb un projecte documental realitzat per la fotoperiodista Tania Castro basat en els retrats de sis llauradors.

‘Ens estem quedant sense mans’ donarà a conéixer el Pla d’Acció Integral per a la promoció de l’Activitat i el Territori Agrícola. Aquest pla representa el full de ruta de les polítiques municipals quant a la defensa i la revaloració del patrimoni agrícola de València. L’objectiu és potenciar el treball vinculat a l’agricultura en un dels territoris que més caracteritza i singularitza la ciutat de València i els seus pobles: l’horta periurbana, ha informat el consistori en un comunicat.

“Era imprescindible realitzar una campanya que visualitzarà, d’una banda, el treball que estem fent i, de l’altra, la potencialitat que té l’horta de València, que no és valorada íntegrament per part de la ciutadania”, ha dit Castillo.

Ruptura generacional

El lema, segons les mateixes fonts, respon a un dels reptes més importants per al futur de l’agricultura en el municipi de València, “on actualment l’edat mitjana dels agricultors i agricultores supera els 60 anys”, segons ha explicat Castillo, qui ha recordat que un dels elements claus per a la concessió de la Capitalitat Mundial de l’Alimentació Sostenible a València “va ser precisament l’existència d’aquesta horta periurbana singular i única en el món”

La ruptura generacional i el conseqüent abandó de terres està fent que una professió mil·lenària com l’agricultura es trobe en una situació difícil que comporta repercussions culturals, socials, econòmiques, mediambientals i pèrdua de sobirania alimentària, tal com ha incidit la regidora, destacant l’aprovació d’una ordenança municipal del banc de terres “com un instrument útil per al relleu generacional”, que és “imprescindible per a avançar en objectius com el canvi a un altre model d’alimentació més sostenible”.

“Si ignorem les mans que ens donen de menjar perdem la nostra identitat”, ha afirmat, i per això des de la regidoria es vol dignificar el treball dels llauradors donant a conéixer i posant en valor el seu paper: “Si volem que l’horta perdure necessitem aquestes persones”.

Comparteix

Icona de pantalla completa