Isabel Morant rebrà la Medalla de la UV per la seua trajectòria com a historiadora i teòrica del feminisme

Morant ha estat la primera dona a ocupar el càrrec de vicerectora en la Universitat de València i en dirigir la Universitat d'Estiu a Gandia
/ València
17 gener 2018 01:00h
Isabel Morant va ser la primera vicerectora de la Universitat de València.

La historiadora i teòrica del feminisme Isabel Morant, actualment professora emèrita de la Universitat de València, rebrà el proper divendres, dia 19 de gener, la Medalla de la institució. L’acte acadèmic començarà a les 13 hores al Paranimf de l’edifici històric de La Nau. A més de l’homenatjada, hi intervindran el rector, Esteban Morcillo; l’exrector Ramon Lapiedra, i la també historiadora Isabel Burdiel.

Isabel Morant Deusa (Almoines, 1947) és una destacada lluitadora per la igualtat entre homes i dones i una dona precursora en la gestió universitària. Llicenciada en Geografia i Història per la Universitat de València va rebre el premi a la millor tesina de la Facultat de Filosofia i Lletres, centre en el qual va obtenir el seu doctorat, amb premi extraordinari.

Va recórrer tots els nivells docents al Departament d’Història Moderna i Contemporània de la Universitat de València: becària d’investigació, professora ajudant, professora encarregada de curs, professora adjunta contractada i catedràtica d’universitat fins la seua jubilació. Ha realitzat estades acadèmiques a les biblioteques Margerithe Durand i Nationale de France i a la Universidad Nacional Autónoma de México.

Pionera en la gestió universitària va ser la primera dona vicerectora de la Universitat de València i la primera dona a dirigir la Universitat d’Estiu de la Universitat de València a Gandia. Directora de la col·lecció 'Feminismos' de l’editorial Cátedra, el Instituto de la Mujer i la Universitat de València va ser reconeguda amb el premi Igualdad en el Conocimiento de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología.

next