Diari La Veu del País Valencià
Vídeo / Baldoví: ‘Deixar de beure Coca Cola i deixar de votar el PP’

RedactaVeu / Europa Press / Madrid.

El diputat de Compromís-Equo en el Congrés, Joan Baldoví, ha afirmat aquest dimecres que, des que Mariano Rajoy és president del Govern, el País Valencià ha deixat de ser un “motor” econòmic a l’Estat per a ser “pobre”.

“Davall el seu Govern, hem deixat de ser avantguarda, capdavanters, un motor”, per a passar a ser “pobres”, ha denunciat Baldoví en el Debat sobre l’estat de la Nació, assenyalant la “infrafinanciació” d’aquesta comunitat autònoma i l’existència del “deute històric”. En aquest context, ha instat Rajoy a impulsar un model de finançament autonòmic “just”.

El diputat de Compromís ha criticat que el president haja tractat de “aclaparar amb xifres” per a donar suport a la seua idea que s’està produint una recuperació econòmica, indicant que hi ha dades, com les de l’atur, que “castiguen les persones” perquè demostren que hi ha “menys ocupació i de pitjor qualitat”. Al seu judici, “Espanya avança”, com manté l’Executiu, però avança “cap a la desigualtat”.

“S’ha pensat que els ciutadans ens creiem tot el que ens explica (…), el món multicolor de l’abella malla”, ha manifestat, lamentant, a més, que Rajoy haja dedicat “zero segons” a parlar de “els problemes reals de la gent”, com el copagament en la sanitat, la dependència, la llei de l’avortament o els desnonaments.

També ha reclamat el deute històric de 13.000 milions que l’Estat deu al País Valencià.

Al final de la seua intervenció amb un pot de Coca Cola ha dit: “Hi ha dues opcions: deixar de beure Coca Cola o deixar de votar el PP”.

El diputat valencià ha proposat que el Govern aprove mesures “senzilles”, com una modificació de la Llei d’Enjudiciament Civil perquè a les famílies amb deutes no se’ls puguen embargar les ajudes socials.

El president s’ha compromès a estudiar aqueixa idea, assegurant que la portarà a la Càmera si li sembla “assenyada i raonable”.

Comparteix

Icona de pantalla completa