El Consell es queixa que l'AVE a Castelló "arriba tard i després d'incompliments i de perjudicar el rodalia"

El director general de Transport considera "un greu error" el tercer fil, en lloc d'haver duplicat la via
/ València
17 gener 2018 01:00h
L\'arribada de l\'AVE a Castelló es posarà en marxa el 23 de gener.

El director general d'Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo, ha recordat que l'AVE a Castelló "ha sigut la mostra més evident de la falta d'interés i d'improvisació" del govern espnyol cap al País Valencià perquè arriba tard i malament després de molts incompliments i de perjudicar el servei de rodalies.

Davant l'anunci de l'arribada de l'AVE a Castelló dimarts que ve, Domingo ha volgut destacar que "és una bona notícia que arriba, lamentablement, després d'11 anys de retards, de decisions equivocades i d'una gran improvisació que ha perjudicat els valencians i els usuaris que diàriament utilitzen el servei de rodalia".

L'errada del tercer fil

Domingo ha recordat que durant la construcció del tercer fil els usuaris han patit "la falta d'informació i d'interés del govern espanyol davant els innombrables retards i cancel·lacions que patia el servei durant tot aquest temps i, a més, una vegada finalitzades les obres, els temps de trajecte s'han incrementat notablement amb el perjudici que açò suposa".

Per al director general de Transport, "la instal·lació del tercer fil va ser una greu equivocació perquè si s'haguera optat per la duplicació de les vies entre Castelló i València des del primer moment, tots aquests problemes no s'havien produït".

No obstant açò, ha advertit que el Ministeri de Foment segueix amb la intenció d'instal·lar un nou tercer fil en la segona via, cosa que provocarà de nou un alt risc de patir incidents".

A més, ha advertit que l'AVE tampoc no "ha guanyat molt respecte als anteriors Alvia perquè han de circular pràcticament com els trens de rodalia en aquest tram".

Finalment, ha afegit que, per al Corredor Mediterrani, l'arribada de l'AVE Madrid-Castelló "no aporta cap progrés, ja que el coll de botella es troba en el tram Tarragona-Castelló, les obres del qual no s'han iniciat i les mercaderies" entre el País Valencià i la frontera, per tant, no poden circular. L'altre coll de botella és el tram entre Alacant i València que impedeix tindre serveis d'AVE entre Alacant-Elx, València i Castelló".

next