El TSJ denega per segona vegada la petició de Ribera Salud d'aturar la reversió de l'hospital d'Alzira

L'empresa havia demanat la suspensió cautelar del procés de renacionalització de la gestió de l'àrea de salut de la Ribera
/ València
17 gener 2018 01:00h

La secció cinquena de la Sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia (TSJ) ha rebutjat per segona vegada la petició de la Unió Temporal d'empreses (UTE) Ribera Salud II de suspendre cautelarment el procés iniciat per la Conselleria de Sanitat de la Generalitat Valenciana per a revertir la concessió de l'àrea de salut d'Alzira.

La Sala desestima així el recurs de reposició interposat per l'empresa concessionària i manté l'acte dictat al novembre en el qual ja va rebutjar les pretensions de Ribera Salud per a aturar temporalment el procés de reversió de l'hospital d'Alzira mentre es resolia la seua legalitat.

En la seua resolució, el tribunal explica que, "com ja es va posar de manifest en la interlocutòria recorreguda, l'administració demandada ja ha iniciat un pla de treball per a la reversió, per la qual cosa no s'aprecia que haja de prevaldre l'interés de la part actora enfront de l'interés general". El TSJ rebutja doncs suspendre el procés de reversió fins a resoldre sobre el fons de l'assumpte.

La consellera de Sanitat, "satisfeta" amb la resolució

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmen Montón, ha mostrat la seua "satisfacció" per la resolució del TSJ. Montón ha indicat en un comunicat que la planificació del seu departament "segueix el seu curs" i "cobrint les etapes que portaran a la integració del departament de la Ribera a la xarxa pública a través de la gestió directa".

La consellera ha insistit que el procediment de reversió del departament "s'està duent a terme de forma regulada, ordenada, planificada i transparent". A més, ha agregat, la resolució "permetrà seguir amb normalitat amb els temps fixats per a la tornada a la gestió pública directa del departament".
 

next