Diari La Veu del País Valencià
La Marina de València canvia el glamour dels Ferraris pel vaixell-espectacle de la Fura dels Baus

Naumón, el vaixell mercant que la Fura dels Baus va convertir en un multiespectacle sobre la mar, atracarà a la Marina de València en primavera per a oferir la proposta escènica que va crear la companyia catalana en 2004. Així ho ha anunciat el president del Consorci València 2007, Vicent Llorens, aquest dimecres a Fitur, qui ha destacat que la Marina de València serà la base de Naumon, el buc de la Fura que recorre el món des de 2004.

El vaixell mercant Naumon es defineix com un “espai nòmada per a la creació” i una plataforma que ofereix diferents continguts adaptats a diversos missatges, cultures i ocasions. Va ser construït a un antic astiller de Noruega en 1965 i es va destinar al transport de mercaderies per les aigües glaçades del mar Bàltic i el mar del Nord. El buc va ser reestructurat per a acollir continguts culturals, artístics i educatius. D’aquesta manera, a partir de la primavera-estiu, entre els mesos d’abril i maig, estarà atracat a la Marina de València, on oferirà espectacles gratuïts i de pagament i es mantindrà en cartell fins a l’octubre.

Llorens ha explicat que aquesta activitat pretén “donar un missatge a la ciutadania” que “la náutica també és cultura”: “No és el mateix que a la Marina hi haja un Ferrari blanc i roig que un vaixell gegant de la Fura dels Baus”, ha indicat.

Per altra banda, el director del Consorci ha avançat que la Marina de València ha tancat l’any 2017 amb “beneficis operatius”, una qüestió que “feia anys que no s’aconseguia”.

Comparteix

Icona de pantalla completa